miercuri, 8 iulie 2015

Ştrudel cu vişine

Pentru cei /cele ce adoră deserturile dulci/acrişoare ştrudelul cu vişine este soluţia salvatoare!
Poate fi păstrat chiar şi câteva zile la frigider (dacă rezistă), se prepară rapid, cu puţine ingrediente şi este DELICIOS!
 
Ingrediente:
 
700-800 gr vişine proaspete sau 1 kg congelate
1 pachet foi de plăcintă
3-4 linguri zahăr tos
2-3 linguri pesmet
ulei sau unt topit pentru uns  foile
zahăr pudră pentru ornat
2 linguri zahăr tos şi 150 ml apă pentru sirop

Mod de preparare:
Se curăţă vişinele de codiţe, se spală,  se scot sâmburii apoi se pun într-o strecurătoare cu zahărul tos şi se lasă pentru cel puţin o oră. După ce foile de plăcintă s-au dezgheţat,  se întinde pe masa de lucru una din foi, se unge cu ulei sau unt topit, se pune încă una peste ea, se unge şi aceasta apoi se mai pune şi cea de-a treia foaie care se presară cu pesmet. Se întind vişine pe toată suprafaţa foii, mai puţin la capete apoi se îndoaie marginile  spre interior şi se rulează foaia.

Dacă doriţi ca ştrudelele să fie mai dulci puteţi presăra zahăr peste vişine după ce le întindeţi pe foaia de plăcintă. Eu pun câte 4 foi atunci când prepar ştrudel cu fructe ca să fiu sigură că nu se rup. Din cantităţile indicate se obţin 3 rulouri care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute sau până ce partea de sus a strudelelor se rumeneşte uşor.
Se scoate tava din cuptor, se stropeşte cu un sirop făcut din 2 linguri de zahăr şi 150 ml apă (nu trebuie fiert) apoi se acoperă cu o cârpă curată şi se lasă să se răcească. Foile de plăcintă se vor înmuia uşor şi nu se vor mai rupe atunci când le tăiem.  Se porţionează ştrudelele, se pudrează cu zahăr şi se servesc cu mare poftă.
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu