joi, 2 iulie 2015

Supă de roşii cu găluşte

Cea mai bună supă din lume rămâne tot supa de roşii. Fie că o preparăm cu găluşte, tăiţei sau doar cu legume, roşiile proaspete  dau un gust aparte atât supelor cât şi mâncărurilor.
 
 Ingrediente pentru o oală de 4 l:
10-12 roşii medii
2 morcovi
1 ţelină medie
1 rădăcină de pătrunjel
1 dovlecel mediu
1 ardei capia
1 legătură ceapă verde
1 legătură de pătrunjel
frunze de ţelină
supă de pui
sare
 
-pentru găluşte
2 ouă
10-11 linguri rase de griş
sare

Mod de preparare:
 
Pentru un gust deosebit şi  pentru a evita să punem ulei în mâncare, se prepară o supă de pui sau vită folosind orice fel de carne aveţi prin congelator (aripi, spinări, pulpe sau piept de pui şi orice fel de carne de vită).
Se spală legumele (fără frunzele de pătrunjel care se adaugă la sfărşit), se curăţă de coajă (unde este cazul) şi se toacă mărunt la robotul de bucătărie (dacă nu aveţi, se pot toca şi cu cuţitul).

Se scoate carnea din supă, se strecoară zeama apoi se adaugă legumele şi se lasă 10 minute să fiarbă (sunt tocate mărunt şi fierb repede).
Roşiile se spală,  se taie în jumătate şi se dau pe răzătoarea mică (cu miezul îndreptat spre partea cu lame). Este un mod foarte simplu de a obţine sucul de roşii. O să vedeţi că după ce se dă miezul pe răzătoare, coaja v-a rămâne intactă în palme.
Se prepară compoziţia pentru găluşte amestecând ouăle bătute cu un praf de sare şi grişul care se adaugă treptat apoi se lasă 3-4 minute să se umfle grişul.
Se pune în supă o cană cu apă rece apoi se adaugă găluştele cu linguriţa (ar trebui să iasă 12-13 găluşte).
Se lasă găluştele se fiarbă 10 minute la foc mic apoi se mai adaugă o cană cu apă rece peste ele pentru a ieşi pufoase.Repetăm acest procedeu încă o dată iar a treia oară adaugăm sucul de roşii.
Se lasă supa să mai fiarbă 10 minute, se potriveşte gustul de sare, se opreşte focul şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Rezultatul obţinut este o supă gustoasă (gust datorat în mare parte roşiilor) şi consistentă („vinovate” fiind legumele)!


Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu