Cea mai bună supă
din lume rămâne tot supa de roşii. Fie că o preparăm cu găluşte, tăiţei sau
doar cu legume, roşiile proaspete dau un
gust aparte atât supelor cât şi mâncărurilor.
10-12 roşii medii
2 morcovi
1 ţelină medie
1 rădăcină de
pătrunjel
1 dovlecel mediu
1 ardei capia
1 legătură ceapă
verde
1 legătură de
pătrunjel
frunze de ţelină
supă de pui
sare
-pentru găluşte
2 ouă
10-11 linguri
rase de griş
sare
Mod de preparare:
Pentru un gust
deosebit şi pentru a evita să punem ulei
în mâncare, se prepară o supă de pui sau vită folosind orice fel de carne
aveţi prin congelator (aripi, spinări, pulpe sau piept de pui şi orice fel de
carne de vită).
Se spală legumele (fără
frunzele de pătrunjel care se adaugă la sfărşit), se curăţă de coajă (unde este
cazul) şi se toacă mărunt la robotul de bucătărie (dacă nu aveţi, se pot toca
şi cu cuţitul).
Se scoate carnea
din supă, se strecoară zeama apoi se adaugă legumele şi se lasă 10 minute să
fiarbă (sunt tocate mărunt şi fierb repede).
Roşiile se
spală, se taie în jumătate şi se dau pe
răzătoarea mică (cu miezul îndreptat spre partea cu lame). Este un mod foarte
simplu de a obţine sucul de roşii. O să vedeţi că după ce se dă miezul pe
răzătoare, coaja v-a rămâne intactă în palme.
Se prepară
compoziţia pentru găluşte amestecând ouăle bătute cu un praf de sare şi grişul
care se adaugă treptat apoi se lasă 3-4 minute să se umfle grişul.
Se pune în supă o
cană cu apă rece apoi se adaugă găluştele cu linguriţa (ar trebui să iasă 12-13
găluşte).
Se lasă găluştele
se fiarbă 10 minute la foc mic apoi se mai adaugă o cană cu apă rece peste ele
pentru a ieşi pufoase.Repetăm acest procedeu încă o dată iar a treia oară
adaugăm sucul de roşii.
Se lasă supa să
mai fiarbă 10 minute, se potriveşte gustul de sare, se opreşte focul şi se
adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Rezultatul
obţinut este o supă gustoasă (gust datorat în mare parte roşiilor) şi
consistentă („vinovate” fiind legumele)!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu