„ Cartoful” este
desertul preferat al celor mai mulţi dintre noi. Fie că ne aduce aminte
de copilărie când în cofetării nu găseai decât 2-3 feluri de prăjituri, fie că
am savurat această prăjitură preparată de mamele sau bunicile noastre,
„cartoful” se situează în topul
preferinţelor majorităţii.
Prepararea
acestei prăjituri nu necesită mult efort,
ingredientele folosite sunt accesibile tuturor iar
cel mai îmbucurător lucru este
că, poate fi savurată atât în zilele de
post cât şi înafara acestora.
500 gr biscuiţi
populari sau petit beurre
100 gr nucă
100 gr stafide
3 linguri cacao
5-6 linguri zahăr
150 gr margarină
1 esenţă de rom
coaja de la o
lămâie
-pentru ornat
nucă de cocos,
cacao,nucă măcinată
Mod de preparare:
Se prepară un
sirop din 300 ml apă (dacă biscuiţii sunt petit beurre) sau 400 ml apă dacă
aceştia sunt populari ( sunt mai tari), în care se adaugă zahărul şi cacaoa. Se
lasă pe foc până dă în clocot, se opreşte focul şi se adaugă margarina tăiată
cubuleţe amestecând până ce aceasta se topeşte. Se lasă siropul 7-8 minute să
se răcorească apoi se adaugă esenţa de rom. Biscuiţii se macină la robot sau se
fărâmiţează, stafidele se pun să se înmoaie pentru 30 minute iar nuca se pune
la cuptor 6-7 minute apoi se macină şi ea. Se pun într-un castron biscuiţii, stafidele stoarse,
nuca şi coaja de lămâie apoi se toarnă siropul şi se amestecă bine
ingredientele.
Se formează
cartofii care apoi se tăvălesc prin nucă de cocos, cacao sau nucă măcinată.
Eu am folosit cantătăţile duble, am făcut
cartofii mai mari şi mi-au ieşit 23 de cartofi.
Se servesc după
ce au stat o oră în frigider!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu