Deşi papanaşii
prăjiţi au un gust irezistibil, pot să spun că nici papanaşii fierţi nu sunt
răi deloc. Îi prefer pe aceştia deoarece sunt mult mai sănătoşi şi pot să-i
pregătesc băiatului meu fără problemeJ
Ingrediente:
400 gr brânză
dulce
12 linguri griş
2 ouă
2 linguri zahăr
pudră vanilat
coaja de la o
lămâie
2oo gr pesmet
1 lingură unt
2-3 linguri zahăr
tos
Mod de preparare:
Într-un castron
se pisează bine brânza dulce, se adaugă ouăle, zahărul,coaja de lămâie, grişul
şi se omogenizează compoziţia.Lăsăm amestecul să se odihnească jumătate de oră
la frigider , timp în care ne ocupăm de pesmet. Se pune pesmetul în tigaia
încinsă unde am topit untul şi se lasă la foc mic pentru 8-10 minute amestecând
în el să nu se ardă. După ce s-a rumenit
pesmetul , se răstoarnă pe o farfurie şi se adaugă zahărul tos
amestecând bine.Se pune pe foc o oală cu apă şi un praf de sare iar când apa
începe să clocotească se pun mingiuţe de mărimi potrivite obţinute din
amestecul ce a stat la frigider.
După ce acestea
se ridică la suprafaţă se mai lasă să fiarbă 5 minute apoi se scot cu spumiera
şi se tăvălesc prin pesmetul amestecat cu zahăr.
Sunt la fel de
delicioase atât reci cât şi calde! Se pot servi cu smântână şi dulceaţă, la fel
ca papanaşii prăjiţi!
Spor la bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu