luni, 24 noiembrie 2014

Papanaşi fierţi

Deşi papanaşii prăjiţi au un gust irezistibil, pot să spun că nici papanaşii fierţi nu sunt răi deloc. Îi prefer pe aceştia deoarece sunt mult mai sănătoşi şi pot să-i pregătesc băiatului meu fără problemeJ
 
Ingrediente:
 
400 gr brânză dulce
12 linguri griş
2 ouă
2 linguri zahăr pudră vanilat
coaja de la o lămâie
2oo gr pesmet
1 lingură unt
2-3 linguri zahăr tos


Mod de preparare:
 
Într-un castron se pisează bine brânza dulce, se adaugă ouăle, zahărul,coaja de lămâie, grişul şi se omogenizează compoziţia.Lăsăm amestecul să se odihnească jumătate de oră la frigider , timp în care ne ocupăm de pesmet. Se pune pesmetul în tigaia încinsă unde am topit untul şi se lasă la foc mic pentru 8-10 minute amestecând în el să nu se ardă. După ce s-a rumenit  pesmetul , se răstoarnă pe o farfurie şi se adaugă zahărul tos amestecând bine.Se pune pe foc o oală cu apă şi un praf de sare iar când apa începe să clocotească se pun mingiuţe de mărimi potrivite obţinute din amestecul ce a stat la frigider.
După ce acestea se ridică la suprafaţă se mai lasă să fiarbă 5 minute apoi se scot cu spumiera şi se tăvălesc prin pesmetul amestecat cu zahăr.
Sunt la fel de delicioase atât reci cât şi calde! Se pot servi cu smântână şi dulceaţă, la fel ca papanaşii prăjiţi!

Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu