Pegătesc foarte
des budinca de conopidă în această perioadă a anului!Este foarte bună caldă,
când o scot din cuptor, iar dacă mai
rămâne şi pentru ziua următoare, se poate
servi şi rece, este la fel de gustoasă.
Ingrediente:
1 conopidă
3 ouă
1 morcov
1 legătură mărar
300 gr brănză
(capră,oaie,vacă)
sare
piper
ulei sau unt şi
griş sau pesmet pentru uns tava
Mod de preparare:
Se desfac
bucheţelele de conopidă, se spală apoi se pun la fiert pentru 15 minute, într-un
vas cu apă şi un praf de sare. După ce a
fiert, conopida se pune la scurs într-o sită. Brânza şi morcovul se dau
pe răzătoare, mărarul se toacă mărunt şi se amestecă toate încorporând
şi ouăle apoi se potriveşte gustul de sare(dacă mai e cazul) şi piper.
Se pune
conopida într-un vas de yena uns cu ulei sau unt şi tapetat cu griş sau
pesmet iar deasupra se toarnă compoziţia
de brânză şi se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se
rumeneşte.
Se serveşte caldă
sau rece!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu