miercuri, 12 noiembrie 2014

Budincă de conopidă

Pegătesc foarte des budinca de conopidă în această perioadă a anului!Este foarte bună caldă, când o scot  din cuptor, iar dacă mai rămâne şi pentru ziua următoare, se poate  servi şi rece, este la fel de gustoasă.
 
Ingrediente:
 
1 conopidă
3 ouă
1 morcov
1 legătură mărar
300 gr brănză (capră,oaie,vacă)
sare
piper
ulei sau unt şi griş sau pesmet  pentru uns tava

 
Mod de preparare:
 
Se desfac bucheţelele de conopidă, se spală apoi se pun la fiert pentru 15 minute, într-un vas cu apă şi un praf de sare.  După ce a fiert, conopida se pune la scurs într-o sită. Brânza şi morcovul  se dau  pe răzătoare, mărarul se toacă mărunt şi se amestecă toate încorporând şi ouăle apoi se potriveşte gustul de sare(dacă mai e cazul) şi piper.
Se pune conopida  într-un vas de yena  uns cu ulei sau unt şi tapetat cu griş sau pesmet iar deasupra  se toarnă compoziţia de brânză şi se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumeneşte.
Se serveşte caldă sau rece!
 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu