luni, 27 octombrie 2014

Chifle cu seminţe de susan, dovleac şi floarea soarelui

Doream de mult timp să încerc să fac chifle cu seminţe şi iată că a venit şi rândul lor. Calde sunt nemaipomenite.Se mănâncă singure.Ne-au plăcut mult de tot!
Reţeta este foarte uşor de urmat iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.
Ingrediente pentru 6-7 chifle :
250 gr făină(12 linguri cu vârf)
1/3 cub drojdie ( cub de 25 gr)
1 lingură seminţe de susan
1 lingură seminţe de dovleac crude
1 lingură seminţe de floarea soarelui crude
120-130 ml apă(jumătate de cană)
sare

Mod de preparare:
 
Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă cu un praf de sare apoi se toarnă peste făină împreună cu restul de apă.Se adaugă în compoziţie seminţele de susan iar cele de dovleac şi floarea soarelui se pun tocate mărunt.Se frământă aluatul până devine elastic apoi se lasă să dospească la loc cald  timp de o oră.În tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt se pun chiflele formate  cu mâinile umezite.Peste chifle puteţi presăra seminţe de orice fel doriţi.

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade ( foc potrivit) pentru 30 de minute.
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu