miercuri, 24 iunie 2015

Clafoutis cu vişine

Clafoutis-ul este un desert franţuzesc  ce conţine fructe (cireşe, mere, pere, prune, mure)  şi se coace la cuptor. Eu am adaptat reţeta (nu foarte mult) folosind vişine în locul cireşelor.
Aluatul  unui clafoutis  are compoziţia  asemănătoare cu cea a  clătitelor  dar, după  părerea mea,  gustul aduce cu cel al cremei de zahăr ars.
 
 Ingrediente pentru o tavă cu diametrul de 28 cm:
500 gr vişine
5 ouă medii
250 ml lapte
6 linguri cu vârf de făină
6 linguri zahăr tos
2 pliculeţe zahăr vanilat
2 linguri pesmet pentru tapetat tava
1 bucăţică unt pentru uns tava
zahăr pudră pentru ornat


Mod de preparare:
 
Se spală vişinele, se scot sâmburii şi se pun într-o sită să se scurgă puţin. Ouăle, zahărul tos şi cel vanilat se amestecă bine până ce rezultă o cremă aproape albă şi spumoasă apoi se adaugă treptat laptele. Se unge tava cu unt, se tapetează cu pesmet apoi se pun vişinele  iar peste acestea compoziţia de lapte, ouă şi zahăr.


Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc potrivit) pentru 30-40 minute sau până ce clafoutis-ul  se rumeneşte uşor.
Se lasă clafoutis-ul să se răcească, se pudrează cu zahăr, se porţionează apoi se serveşte!





















Delicios!
 
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu