Clafoutis-ul este
un desert franţuzesc ce conţine fructe
(cireşe, mere, pere, prune, mure) şi se
coace la cuptor. Eu am adaptat reţeta (nu foarte mult) folosind vişine în locul
cireşelor.
Aluatul unui clafoutis are compoziţia asemănătoare cu cea a clătitelor dar, după
părerea mea, gustul aduce cu cel
al cremei de zahăr ars.
500 gr vişine
5 ouă medii
250 ml lapte
250 ml lapte
6 linguri cu vârf
de făină
6 linguri zahăr
tos
2 pliculeţe zahăr
vanilat
2 linguri pesmet
pentru tapetat tava
1 bucăţică unt
pentru uns tava
zahăr pudră
pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală
vişinele, se scot sâmburii şi se pun într-o sită să se scurgă puţin. Ouăle,
zahărul tos şi cel vanilat se amestecă bine până ce rezultă o cremă aproape
albă şi spumoasă apoi se adaugă treptat laptele. Se unge tava cu unt, se
tapetează cu pesmet apoi se pun vişinele
iar peste acestea compoziţia de lapte, ouă şi zahăr.
Se introduce tava
în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc potrivit) pentru 30-40 minute sau
până ce clafoutis-ul se rumeneşte uşor.
Se lasă
clafoutis-ul să se răcească, se pudrează cu zahăr, se porţionează apoi se
serveşte!
Delicios!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu