Dacă doriți să vă impresionați iubitul/iubita de Ziua Îndrăgostiților acum e momentul! Cu această prajitură nu aveti cum sa dati greș! Este simplă si gustoasă!
Iată si rețeta!
Ingrediente:
Pentru blat:
100 gr unt sau margarină
1 cană zahăr
1 ou
1 praf de copt
2 pliculețe zahăr vanilat
1 cană lapte
2 linguri miere
3-4 căni făină
coaja de la o portocală
Pentru glazură:
1 cană zahăr
20 linguri lapte
100 gr unt sau margarină
3 linguri cacao
2 sticluțe esentă rom (60 ml)
Pentru ornat:
nucă de cocos-150 gr
Amestecăm bine de tot untul cu zahărul vanilat, zahărul și oul până se topeste zahărul, adăugăm mierea, praful de copt, coaja de portocală și apoi laptele și făina cate puțin. Aluatul nu trebuie se iasă nici foarte moale și nici prea tare(dacă e prea moale mai punem făină iar dacă e prea tare un pic de lapte). El trebuie sa curgă în tavă. Îl lăsăm la cuptor (160-170 grade) pănă devine auriu (facem testul cu scobitoarea). Tava folosită de mine este de 25/37 cm. Dupa ce este gata lâsâm să se răceasca și preparăm glazura.
Pentru glazură amestecăm toate ingredientele, mai puțin esența de rom și le lăsăm să fiarbă un minut apoi stingem focul și adaugăm și esența de rom.
Când blatul și glazura s-au răcit complet începem montarea prăjiturii.
Eu am tăiat blatul pe lățime în 10 rânduri și fiecare rând în 5 bucațele. Se tăvălește fiecare bucățică prin glazură apoi prin nucă de cocos și se lasă sa se usuce pe o hârtie.
Rezultatul este spectaculos ! Prăjiturile sunt foarte gustoase și sătioase!
Vă doresc spor la lucru și poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu