O prăjitură deosebită, răcoritoare, elegantă, ușor de făcut și de mare efect!
Ingrediente:
Pentru blat:
3 ouă
3 linguri zahăr
3 linguri făină
2 linguri ulei
1 pachet zahăr vanilat
coaja rasă de la o lămâie
1/2 pachet praf de copt
Pentru cremă:
800 ml smântână pentru friscă (LaDorna-grăsime 35%)
2 lămâi
1 cană zahăr pudră
100 gr unt
1 pac gelatină
Topping:
fructe de pădure(zmeură și mure)-250 grame
1 cană zahăr
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri.Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, uleiul și apoi praful de copt. Albușurile se bat spumă și se încorporează în crema cu zahăr si gălbenușuri fără să amestecăm și apoi se pune și făina (neaparat cernută). Se pune compoziția in tavă și se bagă la cuptor pentru 15 minute.
Pentru cremă se pune smântâna pe foc și când este aproape să fiarbă punem zahărul, coaja de lămâie și zeama de lămâie (după gust, nu trebuie neapărat zeama de la ambele lămâi). Stingem focul și punem gelatina care a fost ținută în apă rece (conform instructiunilor de pe plic). Amestecăm să nu facă cocoloașe și apoi punem și untul. Se lasă la răcit și apoi punem în frigider pentru cel puțin 3 ore. Crema o să fie lichidă dar după ce stă la frigider se va întări.
Am facut un sirop din 200 ml apa si 3 linguri zahăr pe care l-am lăsat să fiarbă 5 minute apoi după ce s-a racit am însiropat blatul, am scos crema pe care am batut-o puțin cu mixerul și apoi am înins-o peste blatul însiropat. Deasupra am pus toppingul de fructe de pădure care se face punând pe foc fructele de pădure cu o cană de zahăr și lăsate să fiarbă maxim 10 minute până se ingroașe puțin.
Iată cum arăta după ce am scos-o din frigider și am tăiat-o:
Gustul? Greu de descris...minunat e puțin spus.Crema acrișoară și fructele dulci sunt o combinație delicioasă.
Încercați această prăjitură!Cu siguranță nu o să vă pară rău!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu