luni, 26 ianuarie 2015

Chec pufos cu cacao

Checul este un desert  foarte practic şi de „succes”. E minunat să îl avem tot timpul ( sau măcar din când în când ) pe masa din  bucătărie  şi să îl servim alături de  cafeaua de dimineaţă, să le punem micuţilor în pacheţelul de la şcoală sau soţului la serviciu.
 
Ingrediente pentru o tava de 8/22 cm:
4 ouă
3 linguri ulei
4 linguri făină
4 linguri zahăr tos sau pudră
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 linguriţă praf de copt
1 lingură cu vârf de cacao
coaja de la o lămâie ( opţional )
 
Mod de preparare:
 
Se separă gălbenuşurile de albuşuri iar cele din urmă se bat spumă cu un praf de sare adăugând apoi  zahărul tos şi cel vanilat.
Eu am făcut 3 checuri, de aceea este aşa de multă compoziţie.
Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul ca pentru maioneză apoi se incorporează în albuşuri amestecând de jos în sus cu o spatulă.Se adaugă în compoziţia rezultată  făina, praful de copt şi coaja de lămâie. Se pune în alt vas o treime din amestec  adăugând  lingura de cacao.

Se unge tava cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt sau făină apoi se pun în mijlocul tăvii 2-3 linguri din aluatul fără cacao apoi o lingură din cel cu cacao alternând până se termină compoziţiile.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Se scoate checul din cuptor, se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr şi se serveşte!
Checul meu este aşa de galben pentru că am folosit ouă de tară! J


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu