Checul este un
desert foarte practic şi de „succes”. E
minunat să îl avem tot timpul ( sau măcar din când în când ) pe masa din bucătărie şi să îl servim alături de cafeaua de dimineaţă, să le punem micuţilor în
pacheţelul de la şcoală sau soţului la serviciu.
Ingrediente
pentru o tava de 8/22 cm:
4 ouă
3 linguri ulei
4 linguri făină
4 linguri zahăr
tos sau pudră
1 pliculeţ zahăr
vanilat
1 linguriţă praf
de copt
1 lingură cu vârf
de cacao
coaja de la o lămâie
( opţional )
Mod de preparare:
Se separă
gălbenuşurile de albuşuri iar cele din urmă se bat spumă cu un praf de sare
adăugând apoi zahărul tos şi cel
vanilat.
Eu am făcut 3
checuri, de aceea este aşa de multă compoziţie.
Se
amestecă gălbenuşurile cu uleiul ca pentru maioneză apoi se incorporează în
albuşuri amestecând de jos în sus cu o spatulă.Se adaugă în compoziţia
rezultată făina, praful de copt şi coaja
de lămâie. Se pune în alt vas o treime din amestec adăugând
lingura de cacao.
Se unge tava cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt sau făină apoi se pun în mijlocul tăvii 2-3 linguri din aluatul fără cacao apoi o lingură din cel cu cacao alternând până se termină compoziţiile.
Se introduce
tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute sau până trece
testul scobitorii.
Se scoate
checul din cuptor, se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr şi se serveşte!
Checul meu
este aşa de galben pentru că am folosit ouă de tară! J
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu