sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Supă cremă de ciuperci

Aceasta este supa preferată a băiatului meu.De câte ori îl întreb ce ar mai dori să-i fac de mâncare îmi spune că supă cremă de ciuperci.
După ce am mâncat şi eu, i-am dat dreptate copilului: este foarte gustoasă.
 
Ingrediente:
 
500 gr ciuperci champignon
2 morcovi medii
1 ceapă sau o legătură ceapă verde
1 păstârnac
1 rădăcină pătrunjel
1 legătură pătrunjel
1 ţelină medie
200 ml smântână dulce de gătit
sare
piper

Mod de preparare:
 
Se spală legumele (fără pătrunjelul verde),se curăţă de coajă (ciupercile nu se curăţă, doar se spală) apoi se taie rondele sau bucăţele şi se pun la fiert într-un vas cu apă rece şi un praf de sare.După  10 minute de când apa a început să fiarbă se adaugă şi pătrunjelul cu tot cu cozi şi se mai lasă totul la foc pentru încă 5 minute ( maxim 10 ). Se scot legumele cu o spumieră, se pun în blender unde se mai adaugă o cană din zeama în care au fiert. Dacă supa  vi se pare prea groasă mai puteţi adauga zeamă.Se adaugă smântâna dulce şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte cu crutoane!
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu