sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Budincă din tăiţei, brânză dulce şi merişoare

De câte ori avem poftă de ceva dulce, o budincă este soluţia salvatoare! Cel mai mult imi place să o servesc atunci  când se răceşte şi o pot tăia bucăţele, ca pe prăjitură iar mirosul din casă parcă mă duce mereu cu gândul la sărbătorile de iarnă. J
 
 Ingrediente:
jumătate pachet tăiţei laţi ( 100- 150 gr)
500 gr brânză dulce
2 ouă
100 gr merişoare
4 linguri cu vârf zahăr pudră vanilat sau tos
1 cană nuci măcinate mai mare
coaja de la o lămâie
pesmet sau griş pentru uns tava

Mod de preparare:
 
Se pune pe foc un vas cu apă şi un praf de sare iar când apa începe să fiarbă se adaugă tăiţeii, se stinge focul şi se acoperă vasul cu capacul.După ce au stat în apa fiartă  10 minute,  se pun într-o sită şi se trec pe sub jetul de apă rece lăsându-se la scurs.Se amestecă brânza dulce cu zahărul, ouăle,  coaja de lămâie şi merişoarele  apoi se adaugă şi tăiţeii.Se unge o tavă de yena cu ulei şi se tapetează cu griş sau pesmet, se pune amestecul de brânză în tavă iar deasupra se adaugă nucile măcinate.Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade( foc potrivit) pentru 30 minute. Se serveşte cu multă poftă! J



Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu