De câte ori avem
poftă de ceva dulce, o budincă este soluţia salvatoare! Cel mai mult imi place
să o servesc atunci când se răceşte şi o
pot tăia bucăţele, ca pe prăjitură iar mirosul din casă parcă mă duce mereu cu
gândul la sărbătorile de iarnă. J
jumătate pachet
tăiţei laţi ( 100- 150 gr)
500 gr brânză
dulce
2 ouă
100 gr merişoare
4 linguri cu vârf
zahăr pudră vanilat sau tos
1 cană nuci măcinate
mai mare
coaja de la o
lămâie
pesmet sau griş
pentru uns tava
Mod de preparare:
Se pune pe foc un
vas cu apă şi un praf de sare iar când apa începe să fiarbă se adaugă tăiţeii,
se stinge focul şi se acoperă vasul cu capacul.După ce au stat în apa fiartă 10 minute, se pun într-o sită şi se trec pe sub jetul de
apă rece lăsându-se la scurs.Se amestecă brânza dulce cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie şi merişoarele apoi se adaugă şi tăiţeii.Se unge o tavă de
yena cu ulei şi se tapetează cu griş sau pesmet, se pune amestecul de brânză în
tavă iar deasupra se adaugă nucile măcinate.Se pune tava în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade( foc potrivit) pentru 30 minute. Se serveşte cu
multă poftă! J
Spor la bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu