duminică, 25 ianuarie 2015

Pui Shanghai ( cu susan )

Puiul Shanghai este des întâlnit în meniurile restaurantelor cu specific chinezesc. Acesta seamănă cu puiul pane doar că la amestecul de  făină  şi ou se foloseşte amidon alimentar.
De obicei evit să gătesc prăjeli  dar,  din când în când ne mai răsfăţăm papilele gustative cu câte un preparat  „ interzis” J.
 
Ingrediente:
 
1 piept de pui
2 ouă
2 linguriţe muştar
2 linguri sos de soia
4 linguri de amidon alimentar
sare
piper
boia dulce sau iute
susan ( opţional )
ulei pentru prăjit
 
Mod de preparare:
 
Se taie pieptul de pui şuviţe nu foarte subţiri şi se pune într-un castron cu sare, boia dulce sau iute, piper şi lapte cât să acopere puiul.Se lasă castronul în frigider pentru 2-3 ore.
După ce puiul  s-a frăgezit,  se scurge laptele din castron, se tăvălesc şuviţele prin amestecul  făcut din  ouă, muştar, amidon, sare şi piper( trebuie să aibă consistenţa smântânii)  apoi se prăjesc în ulei până devin aurii.Dacă vă place susanul,  înainte de a pune puiul la prăjit îl puteţi tăvăli şi prin susan. Bucăţile de pui se scot pe un şerveţel pentru a  absoarbe surplusul de ulei.
Se serveşte cu orez basmati şi sosul preferat!
Eu am preparat un sos din 200 ml smăntână, 1 căpăţână de usturoi , 1 lingură de muştar, 2 linguri de apă şi oregano.

 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu