Puiul Shanghai
este des întâlnit în meniurile restaurantelor cu specific chinezesc. Acesta
seamănă cu puiul pane doar că la amestecul de făină şi ou se foloseşte amidon alimentar.
De obicei evit să
gătesc prăjeli dar, din când în când ne mai răsfăţăm papilele
gustative cu câte un preparat „
interzis” J.
Ingrediente:
1 piept de pui
2 ouă
2 linguriţe
muştar
2 linguri sos de
soia
4 linguri de
amidon alimentar
sare
piper
boia dulce sau
iute
susan ( opţional
)
ulei pentru
prăjit
Mod de preparare:
Se taie pieptul
de pui şuviţe nu foarte subţiri şi se pune într-un castron cu sare, boia dulce
sau iute, piper şi lapte cât să acopere puiul.Se lasă castronul în frigider
pentru 2-3 ore.
După ce
puiul s-a frăgezit, se scurge laptele din castron, se tăvălesc
şuviţele prin amestecul făcut din ouă, muştar, amidon, sare şi piper( trebuie să
aibă consistenţa smântânii) apoi se
prăjesc în ulei până devin aurii.Dacă vă place susanul, înainte de a pune puiul la prăjit îl puteţi
tăvăli şi prin susan. Bucăţile de pui se scot pe un şerveţel pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Se serveşte cu
orez basmati şi sosul preferat!
Eu am preparat un
sos din 200 ml smăntână, 1 căpăţână de usturoi , 1 lingură de muştar, 2 linguri
de apă şi oregano.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu