Deşi ne ferim să
consumăm fasole boabe din pricina balonării, este bine de ştiut că aceasta
poate oferi multe beneficii organismului. Fasolea este o sursă importantă de fibre şi proteine
având un indice glicemic scăzut. Ca şi alte tipuri de fasole, fasolea albă este
bogată în minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu şi fier.
Una peste alta,
este bine ca din când în când să consumăm fasole boabe sub diferite forme:
mâncare, salate sau pastă.
Ingrediente:
300 gr fasole
boabe
700 gr ciolan
afumat
2 cepe medii
2 morcovi
1 cană suc de
roşii
1 legătură de
pătrunjel sau mărar verde
sare
piper
2 foi de dafin
tarhon
Mod de preparare:
Se alege fasolea,
se spală apoi se lasă într-un vas cu apă rece câteva ore pentru ca să fiarbă
mai repede.Ciolanul se taie bucăţele şi se pune la fiert separat pentru a putea
să-i luăm spuma.Se pune fasolea la fiert
în apă rece iar după ce dă în clocot se schimbă apa, de această dată se pune la
fiert în apă caldă.Se repetă acest procedeu a treia oară dar în loc de apă
caldă de la robinet se pune apa de la ciolan ( strecurată ) completând cu apă
caldă dacă este nevoie şi adăugând şi foile de dafin.După 20 de minute de când
a început să fiarbă se adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovii raşi pe răzătoarea
mare, bucăţelele de ciolan şi sucul de roşii.Se adaugă sare,piper şi tarhon
după gust şi se mai lasă pe foc 10 minute sau până este fiartă.
După ce stingem
focul adaugăm pătrunjelul tocat mărunt.
Se serveşte cu
gogonele, castraveţi muraţi, salată de varză ( albă sau roşie) sau salată de
sfeclă.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu