Avocado este unul
din alimentele cu cele mai multe valori nutriţionale. Acesta conţine peste 20
de vitamine şi minerale cum ar fi vitaminele A,
C, K, E, B5, B6, potasiu, cupru, fier, zinc,magneziu, mangan, fosfor,
acid folic. Cel mai important este că avocado nu conţine nici o urmă de
colesterol sau sodiu şi are un procent scăzut de grăsimi saturate.
Năutul este, de
asemenea, o sursă excelentă de fibre, vitamine, proteine şi minerale. Acesta
poate înlocui cu succes consumul de carne.
Pentru a mai
varia modalităţile de servire ale
pastei de avocado, am pregătit acest aperitiv (fel de mâncare) ce poate fi servit în oricare
perioadă a zilei şi, care este foarte
săţios şi sănătos.
Ingrediente:
2 avocado coapte
100 gr năut sau 1
conservă
400 gr iaurt (un
iaurt mare)
5-6 lipii
zeama de la o
lămâie
1 legătură de
mărar
2-3 căţei de usturoi
sare
piper
boia dulce sau
iute
Mod de preparare:
Pentru a prepara
pasta de avocado se curăţă avocado de coajă ( se scobeşte miezul cu o
linguriţă), se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se pune în bleder cu un praf de
sare şi 2 linguri de iaurt. Dacă folosiţi năut uscat, acesta se fierbe 60 de
minute după ce a fost ţinut să se înmoaie într-un castron cu apă pentru 2-3
ore. Năutul fiert sau din conservă (care
deja este fiert) se condimentează cu
sare, piper şi boia dulce sau iute. Se prepară un sos din iaurtul rămas,
usturoiul pisat, mărar tocat mărunt şi sare. Se pune o lipie pe farfurie, se unge cu pastă de avocado, se
adaugă boabe de năut apoi sosul de iaurt
şi mărar tocat mărunt.
Se rulează lipia sau se taie felii ca pe pizza apoi
se serveşte cu multă poftă! Lipia poate fi înlocuită şi cu blat de pizza
sau felii de pâine prăjită!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu