miercuri, 3 iunie 2015

Salată cu spanac, năut şi roşii

Consumat în stare proaspătă spanacul acţionează ca un produs medicinal, acesta fiind benefic  în amelionarea unor afecţiuni precum anemia,  tusea, scorbutul, hipertensiunea arterială sau acneea. Spanacul îşi pierde din proprietăţi dacă  este folosit congelat sau gătit. Cel mai corect şi sănătos este să  consumăm spanacul sub formă de salate sau sucuri în diverse combinaţii.
 
 Ingrediente pentru 2 porţii:
100 gr baby spanac
100 gr năut sau 1 conservă de 400 gr
8 roşii cherry
2-3 fire ceapă verde
zeama de la o lămâie
ulei
sare

Mod de preparare:
 
Dacă folosiţi năut uscat ( nu la conservă), se pune năutul într-un castron acoperit de apă şi se lasă să se înmoaie peste noapte apoi a doua zi se scurge de apă şi se pune întrun vas cu apă la fiert pentru 60 de minute. Desigur că este mai uşor să folosim năut la conservă deoarece acesta este gata fiert dar  evit să folosesc conserve din simplul motiv că acestea conţin conservanţi. Eu fierb câte 200-300 grame de năut şi îl ţin la frigider în apa în care a fiert apoi îl adaug  în diferite salate. Mi se pare că este mai sănătos aşa.
Se pune spanacul  curăţat  şi spălat în castronul în care preparăm salata, se adaugă năutul, ceapa tăiată mărunt, roşiile cherii tăiate şi ele în 2 sau 4 bucăţi apoi se adaugă ulei, sare şi zeamă de lămâie după gust.
O salată rapidă şi gustoasă!
 
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu