Consumat în stare
proaspătă spanacul acţionează ca un produs medicinal, acesta fiind benefic în amelionarea unor afecţiuni precum
anemia, tusea, scorbutul, hipertensiunea
arterială sau acneea. Spanacul îşi pierde din proprietăţi dacă este folosit congelat sau gătit. Cel mai
corect şi sănătos este să consumăm
spanacul sub formă de salate sau sucuri în diverse combinaţii.
100 gr baby
spanac
100 gr năut sau 1
conservă de 400 gr
8 roşii cherry
2-3 fire ceapă
verde
zeama de la o
lămâie
ulei
sare
Mod de preparare:
Dacă folosiţi
năut uscat ( nu la conservă), se pune năutul într-un castron acoperit de apă şi
se lasă să se înmoaie peste noapte apoi a doua zi se scurge de apă şi se pune
întrun vas cu apă la fiert pentru 60 de minute. Desigur că este mai uşor să
folosim năut la conservă deoarece acesta este gata fiert dar evit să folosesc conserve din simplul motiv
că acestea conţin conservanţi. Eu fierb câte 200-300 grame de năut şi îl ţin la
frigider în apa în care a fiert apoi îl adaug
în diferite salate. Mi se pare că este mai sănătos aşa.
Se pune
spanacul curăţat şi spălat în castronul în care preparăm
salata, se adaugă năutul, ceapa tăiată mărunt, roşiile cherii tăiate şi ele în
2 sau 4 bucăţi apoi se adaugă ulei, sare şi zeamă de lămâie după gust.
O salată rapidă
şi gustoasă!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu