marți, 23 iunie 2015

Salată cu fasole verde şi ton

Despre fasolea verde trebuie ştiut că împiedică absorbţia zahărului în organism şi este o sursă de proteine fără grăsimi. De asemenea fasolea verde previne apariţia osteoporozei, combate anemia şi astenia, scade nivelul colesterolului „rău” şi oferă creierului energia de care  acesta  are nevoie.
Consumaţi cu încredere fasole verde, sub toate formele,  pentru că, este fooooarte sănătoasă!
 
 Ingrediente pentru 2 porţii:
300 gr fasole verde
1 conservă ton în ulei sau suc propriu
10-12 roşii cherry
1 ceapă roşie
1 legătură mărar
zeamă de lămâie
sare
piper
ulei


Mod de preparare:
Se spală fasolea şi se pune la fiert pentru 10-15 minute apoi se lasă la scurs într-o sită. Ceapa roşie se taie rondele, mărarul se toacă mărunt iar roşioarele se taie în jumătate. Se prepară un sos din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper  iar tonul se scoate din conservă şi se scurge de ulei sau apă. Se pun toate ingredientele într-un castron, se stropesc cu sosul preparat anterior şi se serveşte salata cu maaare poftă!

Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu