sâmbătă, 1 martie 2014

Pizza pe felii de pâine



      Pentru că am lucrat ani buni în domeniu, aveam pretenția că le știu pe toate când vine vorba de pizza dar iată că nu este așa și întotdeauna  avem câte ceva nou de învățat.
       De zile bune soțul și fiul meu mă roagă să le fac pizza dar am fost foarte ocupată în ultima vreme și nu găseam timp să le fac plăcerea,  până ieri după amiază când mi-am adus aminte de o discuție pe care am avut-o vara trecută cu o vecină din bloc.Eram cu copii prin parc și în timp ce ei se jucau noi vorbeam de rețete culinare bineînteles.La un moment dat vecina mea dragă mă roagă să-i dau și ei rețeta mea de blat de pizza , iar după ce i-am explicat cât de simplu  este de făcut  mă întreabă dacă am facut vreodată pizza pe felii de pâine spunându-mi că ea a încercat și rezultatul este unul spectaculos.
         Astfel, ieri am reușit să-mi bucur soțul și fiul având  totodată timp să-mi rezolv și treburile!

Mulțumesc vecină scumpă!

Acum iată și rețeta:

Ingrediente:

1 pâine rotundă și nu foarte mare
1 ardei capia roșu
1 legătură de ceapă verde
2 cârnați cabanos
200 g kaiser
200 g mozzarella
100 g măsline
1 cutie roșii întregi în suc de tomate
sare, piper  și oregano după gust


Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul,  iar  roșiile din conservă, tocate şi ele, se  amestecă cu sosul de tomate, sare, piper și oregano.




Apoi se mărunţesc kaiser-ul și cârnații :


Mozzarella se dă  pe răzătoarea mică iar măslinele se taie felii. Eu le-am cumpărat gata feliate.



După ce pregătiţi  toate ingredientele se taie  pâinea, se unge  cu sos de roșii apoi se pune  un strat subțire de mozzarella, carnati, kaiser, ceapă și ardei,  incă un strat subțire de mozzarella și măsline sau roșii deasupra.




Cam așa arăta pizza mea gata de pus în cuptorul încins la 180 de  grade cu 10 minute înainte:


Se ţine  8 minute în cuptor (până coaja pâinii devine crocantă):




Sper să o încercați și voi!

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu