Ador mirosul de
vinete coapte şi tocmai de aceea am încercat această reţetă gustoasă şi uşor de
preparat. Rezultatul este unul uimitor, o îmbinare de gusturi şi texturi ce îi vor încânta chiar şi pe cei ce nu sunt
foarte buni prieteni cu vinetele.
Ingrediente:
2 vinete
2 roşii măricele
200 g mozzarella
6-8 căţei de
usturoi
6-8 frunze de
busuioc
3 linguri ulei de
măsline
pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală vinetele
apoi se taie felii pe lungime fără a rupe codiţa . Mozzarella şi roşiile se
taie rondele apoi se pun între feliile de vinete.În mojar se pisează frunzele
de busuioc şi usturoiul, se adaugă uleiul, sare şi piper după gust. Sosul
obţinut se toarnă peste vinetele care au
fost puse într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul preîncălzit la
180 de grade ( foc potrivit) pentru 40-45 de minute.
Se pot servi atât calde cât şi reci!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu