joi, 7 august 2014

Evantai din vinete cu mozzarella şi roşii


Ador mirosul de vinete coapte şi tocmai de aceea am încercat această reţetă gustoasă şi uşor de preparat. Rezultatul este unul uimitor, o îmbinare de gusturi şi texturi  ce îi vor încânta chiar şi pe cei ce nu sunt foarte buni prieteni cu vinetele.
 
Ingrediente:
2 vinete
2 roşii măricele
 200 g mozzarella
6-8 căţei de usturoi
6-8 frunze de busuioc
3 linguri ulei de măsline
pătrunjel

Mod de preparare:
Se spală vinetele apoi se taie felii pe lungime fără a rupe codiţa . Mozzarella şi roşiile se taie rondele apoi se pun între feliile de vinete.În mojar se pisează frunzele de busuioc şi usturoiul, se adaugă uleiul, sare şi piper după gust. Sosul obţinut se toarnă  peste vinetele care au fost puse într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade ( foc potrivit) pentru 40-45 de minute.


Se pot servi atât calde cât şi reci!

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu