vineri, 8 august 2014

Vinete, dovlecei şi roşii la cuptor


Ce poate fi mai gustos decât o porţie rece de legume pregătite  la cuptor şi servite  cu mujdei de usturoi?
Aceste legume sunt o îmbinare de gusturi şi texturi  ce pot fi servite drept garnitură lângă o friptură la grătar sau pot reprezenta doar ele un fel de mâncare.
 
Ingrediente:
 
2 vinete medii
2 dovlecei medii
2 roşii mărişoare
1 ceapă uscată
7-8 căţei de usturoi
frunze de busuioc si pătrunjel
sare
 
Mod de preparare:
Se spală legumele şi se taie rondele subţiri  cu tot cu coajă ( ceapa curăţată de coajăJ) apoi se aşează într-un vas termorezistent uns cu ulei alternând feliile obţinute.
Se stropesc legumele cu ulei  de măsline, sa adaugă  2-3 frunze de busuioc  apoi  se pune vasul  în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-45 minute sau până se înmoaie legumele şi până scade toată apa pe care acestea şi-au lăsat-o.

 
Se servesc reci sau călduţe presărate cu frunze de pătrunjel sau  busuioc tocate şi mujdei de usturoi!

 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu