Ce poate fi mai
gustos decât o porţie rece de legume pregătite
la cuptor şi servite cu mujdei de
usturoi?
Aceste legume sunt o îmbinare de
gusturi şi texturi ce pot fi servite
drept garnitură lângă o friptură la grătar sau pot reprezenta doar ele un fel
de mâncare.
Ingrediente:
2 vinete medii
2 dovlecei medii
2 roşii mărişoare
1 ceapă uscată
7-8 căţei de
usturoi
frunze de busuioc si pătrunjel
sare
Mod de preparare:
Se spală legumele
şi se taie rondele subţiri cu tot cu
coajă ( ceapa curăţată de coajăJ) apoi se aşează într-un vas termorezistent uns cu
ulei alternând feliile obţinute.
Se stropesc
legumele cu ulei de măsline, sa adaugă 2-3 frunze de busuioc apoi se
pune vasul în cuptorul preîncălzit la
180 de grade pentru 40-45 minute sau până se înmoaie legumele şi până scade toată
apa pe care acestea şi-au lăsat-o.
Se servesc reci
sau călduţe presărate cu frunze de pătrunjel sau busuioc tocate şi mujdei de usturoi!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu