Când vine vorba
de dulciuri făcute în casă, gogoşile
ocupă un loc fruntaş în preferinţele oricăruia dintre noi. Pentru cei ce ţin
post şi nu numai, aceasta este reţeta perfectă!
Ingrediente
pentru 30-35 gogoşi:
24 linguri cu
vârf de făină
350 ml apă
călduţă
5 linguri zahăr
tos
5 linguri ulei
2 pliculeţe zahăr
vanilat
1 pliculeţ
drojdie uscată
coaja rasă de la
o lămâie
zahăr pudră
Mod de preparare:
Într-un castron
se amestecă toate ingredientele uscate fără a pune toată făina ( doar 20 de
linguri), se adaugă apa călduţă şi se amestecă bine cu mâinile, apoi se pune uleiul,coaja de lămâie şi restul de făină.
Coca obţinută se lasă la dospit o oră in vasul acoperit cu un şervet curat.
După ce coca şi-a
dublat volumul , se tapetează masa de
lucru cu făină şi se întinde o foaie de
un cm grosime apoi cu o cană sau un pahar decupăm cerculeţe.
Se lasă gogoşile
să se mai odihnească 30 de minute apoi se pun în tava unsă cu ulei şi tapetată
cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru
30 de minute.
Se scot din cuptor, se pudrează cu zahăr şi se servesc!
Poftă bună!
Miruna iti multumesc pentru reteta gogosi la cuptor - am facut si eu si au iesit super! ( imi prinde foarte bine) sa ne imparti cat mai multe secrete culinare! :-) Sunt mai sanatoase in comparatie cu cele prajite
RăspundețiȘtergere