duminică, 10 august 2014

Gogoşi de post la cuptor

 
Când vine vorba de dulciuri făcute în casă,  gogoşile ocupă un loc fruntaş în preferinţele oricăruia dintre noi. Pentru cei ce ţin post şi nu numai, aceasta este reţeta perfectă!
 
Ingrediente pentru 30-35 gogoşi:
 
24 linguri cu vârf de făină
350 ml apă călduţă
5 linguri zahăr tos
5 linguri ulei
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 pliculeţ drojdie uscată
coaja rasă de la o lămâie
zahăr pudră
 
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă toate ingredientele uscate fără a pune toată făina ( doar 20 de linguri), se adaugă apa călduţă şi se amestecă bine cu mâinile, apoi se pune  uleiul,coaja de lămâie şi restul de făină. Coca obţinută se lasă la dospit o oră in vasul acoperit cu un şervet curat.

După ce coca şi-a dublat volumul , se tapetează  masa de lucru cu făină şi se întinde  o foaie de un cm grosime apoi cu o cană sau un pahar decupăm cerculeţe.


Se lasă gogoşile să se mai odihnească 30 de minute apoi se pun în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.


Se scot din cuptor, se pudrează cu zahăr şi se servesc!




Poftă bună!

Un comentariu:

  1. Miruna iti multumesc pentru reteta gogosi la cuptor - am facut si eu si au iesit super! ( imi prinde foarte bine) sa ne imparti cat mai multe secrete culinare! :-) Sunt mai sanatoase in comparatie cu cele prajite

    RăspundețiȘtergere