vineri, 1 august 2014

Prăjitură sărată cu legume

 
Această prăjitură este un aperitiv gustos, săţios, uşor de preparat şi la îndemâna oricui!
 
 Ingrediente:
 
2 -3 dovlecei (500 gr)
1 morcov
2 ardei capia
1 legatură de mărar
3 ouă
200 gr de brânză (oaie, capră, vacă )
2 linguriţe praf de copt
7 linguri cu vârf de făină
5 căţei de usturoi
1 bucăţică de ghimbir ( 1-2 cm)
sare
piper
 
Mod de preparare:
 
Dovleceii se spală şi se rad cu tot cu coajă pe răzătoarea mare,  se presară cu puţină sare pentru a-şi mai lăsa din zeamă apoi se storc în palme şi se pun într-un castron unde se mai adaugă ardeii şi mărarul tocate mărunt, usturoiul pisat, ghimbirul şi morcovul rase şi ele.
În amestecul de legume se încorporează ouăle şi brânza rasă apoi se adaugă praful de copt, făina, sare şi piper după gust.Compoziţia rezultată se pune în tava unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet apoi se introduce în  cuptorul preîncălzit la 180 de grade ( foc potrivit) pentru 35- 40 minute sau până prăjitura devine aurie.


Se poate servi atât caldă cât şi rece!


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu