Această prăjitură
este un aperitiv gustos, săţios, uşor de preparat şi la îndemâna oricui!
2 -3 dovlecei
(500 gr)
1 morcov
2 ardei capia
1 legatură de
mărar
3 ouă
200 gr de brânză
(oaie, capră, vacă )
2 linguriţe praf
de copt
7 linguri cu vârf
de făină
5 căţei de
usturoi
1 bucăţică de
ghimbir ( 1-2 cm)
sare
piper
Mod de preparare:
Dovleceii se
spală şi se rad cu tot cu coajă pe răzătoarea mare, se presară cu puţină sare pentru a-şi mai lăsa
din zeamă apoi se storc în palme şi se pun într-un castron unde se mai adaugă
ardeii şi mărarul tocate mărunt, usturoiul pisat, ghimbirul şi morcovul rase şi
ele.
În amestecul de
legume se încorporează ouăle şi brânza rasă apoi se adaugă praful de copt, făina,
sare şi piper după gust.Compoziţia rezultată se pune în tava unsă cu ulei şi
tapetată cu pesmet apoi se introduce în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade ( foc potrivit) pentru 35- 40
minute sau până prăjitura devine aurie.
Se poate servi
atât caldă cât şi rece!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu