Salata de sfeclă
roşie este o salată săţioasă, gustoasă şi mai ales sănătoasă. În antimpul rece,
şi nu numai, salata de sfeclă roşie se poate prepara împreună cu alte
rădăcinoase adăugând şi mere.Această salată se poate prepara în diferite
moduri:crudă, dată pe răzătoare ( cum am făcut eu ), tăiată cubuleţe, fâşii sau
fiartă.
Sfecla roşie
conţine vitaminele A, C, E, vitamie din complexul B şi minerale precum fier,
cupru, zinc, iod, calciu şi potasiu. Ea conţine şi cea mai mare cantitate de
vitamina K conţinută de o legumă.
Sfecla reglează
activitatea cardiacă, combate apartiţia celulelor canceroase, stimulează
producţia de celule roşii şi este un stimulent excelent pentru sistemul
imunitar, având capacitatea de a curăţa de toxine, bacterii şi virusuri,
organismul.
Anul acesta
am consumat foooarte multă sfeclă roşie în diferite moduri. Am făcut acest
lucru pentru a fi un exemplu pentru baiatul meu şi pentru a reuşi să-l fac şi
pe el să mănânce. Am reuşit!Consumăm sfeclă roşie aproape zilnic ( în
cantităţi moderate), dar eu sunt mulţumită.
Iată şi reţeta
salatei pe care noi o savurăm de 3 ori pe săptămână.
Ingrediente
pentru 2 porţii:
1 sfeclă mică (
100-140 gr)
2 morcovi medii
1 ţelină mică sau
jumătate medie
2 mere
zeama de la o
jumătate de lămâie
jumătate legătură
de pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală legumele
şi merele, se curăţă de coajă apoi se dau pe răzătoarea mare.Simplu şi rapid!
Se pun într-un
castron, se adaugă zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat mărunt.
Salata este gata
şi poate fi servită!
Noi o servim cu
jumătate de oră înainte de masa de prânz.
Incercaţi şi voi !
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu