De data aceasta
am încercat pentru cupcakes o combinaţie
din ingredientele mele preferate: vişinele şi ciocolata. Rezultatul a fost un
deliciu şi cu siguranţă o să mai repet această experienţă.
Dacă preparaţi
aceste cupcakes, cei dragi vor fi foarte încântaţi, iar munca depusă cu siguranţă va fi
apreciată.
Ingrediente
pentru 12 cupcakes:
-pentru brioşe:
2 ouă
200 gr unt
8 linguri zahăr
pudră vanilat
10 linguri făină
2 linguri cacao
1 praf de copt
10 linguri lapte
100 gr ciocolată
cu lapte
500 gr vişine
-pentru cremă
400 ml smântână
dulce pentru frişcă
4 linguri zahăr
dacă smântâna nu este dulce
400 gr ciocolată
cu lapte
-pentru decor
bombonele, fulgi
de ciocolată
Mod de preparare:
Pentru prepararea
cremei se rupe ciocolata bucăţi şi se topeşte la microunde sau pe baie de aburi
(se pune ciocolata într-un castron deasupra unui vas cu apă care
clocoteşte). Smântâna dulce se pune într-o crăticioară la foc mic şi se lasă
până ajunge la punctul de fierbere (smântâna nu trebuie să fiarbă) apoi se
toarnă peste ciocolata topită şi se amestecă bine până ce compoziţia devine
cremoasă. Se pune amestecul la frigider pentru 4-6 ore (cel mai indicat este
peste noapte) apoi se scoate şi se mixează până se transformă într-o cremă
pufoasă.
Cel mai bine este
să faceţi crema cu o seară înaintea preparării brioşelor.
Se scot sâmburii
vişinelor (dacă sunt congelate nu au sâmburi), se rupe fiecare vişină în
jumătate, se pun într-o sită cu 3-4 linguri zahăr şi se lasă 2 ore pentu a
intra zahărul în ele şi pentru a se scurge surplusul de zeamă.
Se amestecă untul
la temperatura camerei împreună cu zahărul (dacă nu aveţi zahăr pudră vanilat
puteţi adăuga zahăr tos şi 2 pliculeţe de zahăr vanilat), se încorporează
laptele apoi se adaugă ingredientele uscate (cernute): făina, praful de copt şi
cacaoa. La sfârşit se adaugă ciocolata cu lapte tocată mărunt.
Se pun hărtii în
tava de brioşe, se pun câte 2 linguriţe din aluat în fiecare hârtie apoi câte
4-5 jumătaţi de vişine, din nou 2 linguriţe din aluat şi deasupra 4-5 jumătaţi
de vişine.
Se introduce tava
în cuptorul preâncălzit la 180 de grade (foc potrivit) pentru 25 minute sau
până ce trec testul scobitorii.
Se scot brioşele
din cuptor, se lasă să se răcească, se pune crema de ciocolată cu pos-ul apoi
se decorează după preferinţă.
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu