joi, 9 aprilie 2015

Cupcakes cu vişine şi ciocolată



De data aceasta am încercat pentru cupcakes o  combinaţie din ingredientele mele preferate: vişinele şi ciocolata. Rezultatul a fost un deliciu şi cu siguranţă o să mai repet această experienţă.
Dacă preparaţi aceste cupcakes, cei dragi vor fi foarte încântaţi, iar munca depusă cu siguranţă va fi apreciată.

Ingrediente pentru 12 cupcakes:
 
-pentru brioşe:
2 ouă
200 gr unt
8 linguri zahăr pudră vanilat
10 linguri făină
2 linguri cacao
1 praf de copt
10 linguri lapte
100 gr ciocolată cu lapte
500 gr vişine
 
-pentru cremă
400 ml smântână dulce pentru frişcă
4 linguri zahăr dacă smântâna nu este dulce
400 gr ciocolată cu lapte
 
-pentru decor
bombonele, fulgi de ciocolată

Mod de preparare:
 
Pentru prepararea cremei se rupe ciocolata bucăţi şi se topeşte la microunde sau pe baie de aburi (se pune ciocolata într-un castron deasupra unui vas cu apă care clocoteşte). Smântâna dulce se pune într-o crăticioară la foc mic şi se lasă până ajunge la punctul de fierbere (smântâna nu trebuie să fiarbă) apoi se toarnă peste ciocolata topită şi se amestecă bine până ce compoziţia devine cremoasă. Se pune amestecul la frigider pentru 4-6 ore (cel mai indicat este peste noapte) apoi se scoate şi se mixează până se transformă într-o cremă pufoasă.
Cel mai bine este să faceţi crema cu o seară înaintea preparării brioşelor.
Se scot sâmburii vişinelor (dacă sunt congelate nu au sâmburi), se rupe fiecare vişină în jumătate, se pun într-o sită cu 3-4 linguri zahăr şi se lasă 2 ore pentu a intra zahărul în ele şi pentru a se scurge surplusul de zeamă.
Se amestecă untul la temperatura camerei împreună cu zahărul (dacă nu aveţi zahăr pudră vanilat puteţi adăuga zahăr tos şi 2 pliculeţe de zahăr vanilat), se încorporează laptele apoi se adaugă ingredientele uscate (cernute): făina, praful de copt şi cacaoa. La sfârşit se adaugă ciocolata cu lapte tocată mărunt.
Se pun hărtii în tava de brioşe, se pun câte 2 linguriţe din aluat în fiecare hârtie apoi câte 4-5 jumătaţi de vişine, din nou 2 linguriţe din aluat şi deasupra 4-5 jumătaţi de vişine.
Se introduce tava în cuptorul preâncălzit la 180 de grade (foc potrivit) pentru 25 minute sau până ce trec testul scobitorii.
Se scot brioşele din cuptor, se lasă să se răcească, se pune crema de ciocolată cu pos-ul apoi se decorează după preferinţă.


Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu