luni, 6 aprilie 2015

Salată cu leurdă şi ouă de prepeliţă

Leurda este considerată, din punct de vedere terapeutic, mai puternică decât usturoiul, care şi acesta, la rândul său este unul dintre cele mai apreciate medicamente din lume. Leurda are efecte terapeutice mai puternice decât usturoiul deoarece aceasta creşte liberă, neinfluenţată de mâna omului.
Salata de leurdă este tolerată de ficat şi este recomandat a fi consumată dimineaţa pe stomacul gol fără a mai consuma alte alimente înainte.
 
Ingrediente:
 
3 legături leurdă
6-8 ridichi
1 legătură ceapă verde
6-8 ouă de prepeliţă
-dressing-ul  (sosul)
1 lingură ulei
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriţă muştar de Dijon
sare
piper

Mod de preparare:
 
Se spală leurda şi se rupe fâşii, ridichile se taie felii subţiri iar ceapa verde se toacă mărunt. Ouăle de prepeliţă se fierb în apă cu un praf de  sare 3-4 minute (de când a început apa să fiarbă) apoi se curăţă de coajă şi se taie pe jumătate. Sosul pentru salată se prepară amestecând muştarul cu uleiul apoi cu zeama de lămâie, sare şi piper după gust.
Se pun într-un castron leurda,  ceapa, ridichile şi ouăle de prepeliţă apoi se adaugă deasupra salatei şi sosul.
Noi am servit salata ca atare, fără pâine sau altceva pe lângă ea.
O salată super, super gustoasă!
 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu