Cartofii dulci
sunt foarte puţin cunoscuţi în Romania, unul dintre motivele principale fiind
acela că preţul lor este unul destul de piperat în raport cu preţul cartofilor
româneşti.
Totuşi, este bine
de ştiut că aceşti cartofi sunt foarte sănătoşi pentru organism, sunt bogaţi în
carbohidraţi complecşi, fibră dietetică, betacaroten (un nutrient echivalent
vitaminei A),vitamina C şi vitamina B6. De asemenea aceştia previn numeroase boli
cum ar fi: Alzheimer, Parkinson sau cancer.
Deşi cartoful
este denumit „dulce”, previne diabetul ajutând la stabilizarea nivelului de
zahăr din sânge şi diminuarea
rezistenţei la insulină.
Concluzia este
aceea că, din când în când merită să facem câte un mic efort financiar deoarece
o facem pentru sănătatea noastră.
Eu gândesc în
felul următor: decât sa dau banii pe pastile sau la doctori prefer să cumpăr
alimente cât de cât sănătoase, mai ales pentru copilul meu şi, credeţi-mă că
rezultatele se văd.
Ingrediente:
2 cartofi dulci
(650gr)
1 bucăţică de
ghimbir (1cm)
1 lămâie verde
(lime)
1 lingură ulei
un praf de sare
Se curăţă
cartofii de coajă şi se taie cubuleţe.Se prepară un sos din ghimbir şi coaja de
lămâie rase pe răzătoarea mică, se adaugă zeama de lămâie, o lingură de ulei şi
un praf de sare.
Se pun cartofii
(într-un singur strat) în tava tapetată
cu hârtie de copt, se toarnă sosul peste ei
şi se amestecă bine. Se introduce tava în cuptorul preâncălzit la 180 de
grade (foc potrivit) şi se lasă până se rumenesc cartofii pe ambele părţi (
30-40 min).
Se servesc calzi!
Gustul lor se
aseamănă puţin cu cel al dovleacului copt dar, în combinaţia pe care eu am
făcut-o au ieşit perfecţi. Îmi pare rău că nu pot să descriu ce miros frumos au
răspândit în toată casa.
Îmi propusesem
să-i servim alături de o salată dar nu am mai apucat să o prepar
pentru că au dispărut din farfurie imediat!
Merită să
încercaţi măcar o dată!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu