Cupcakes-urile
sunt un desert consistent care place tuturor. Brioşele pot avea în compoziţie o
varietate de ingrediente (fructe, ciocolată, dulceţuri), iar crema care se pune
pe deasupra (frosting-ul), de asemenea.
Cupcakes-urile sunt
apreciate mai ales de copii deoarece pot fi colorate şi decorate în
diferite culori şi cu tot felul de
figurine amuzante.
Cupcakes-urile au la
bază 4 ingrediente: zahăr, ouă, unt şi făină. Metoda folosită în prepararea lor
se numeşte creaming şi presupune mixarea untului cu zahăr până se obţine o
consistenţă cremoasă, apoi se adaugă şi celelalte ingrediente.
Acestea fiind
zise să trecem la treabă!
Ingrediente
pentru 12 cupcakes:
Brioşe:
200 gr unt
2 ouă
8 linguri zahăr
pudră vanilat
10 linguri
cu făină
6 linguri
smântână ( acră, nu dulce)
1 pachet praf de
copt
100 gr bănuţi de
ciocolată neagră
coaja rasă de la
o lămâie
Cremă:
400 gr ciocolată
albă
400 ml smântână
pentru frişcă
Decor:
cocos verde
flori din
napolitană ( cumpărate)
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe
bucăţele şi se topeşte într-o farfurie la cuptorul cu microunde sau într-un
castron la bain marie (se pune castronul cu ciocolată deasupra unei oale cu apă
care este pe foc). Smântâna dulce se pune într-un vas la foc mic şi se ţine până
ajunge la punctul de fierbere apoi se toarnă
peste ciocolata topită şi se amestecă bine. Se pune compoziţia la frigider
pentru 4-6 ore (eu o las peste noapte)
apoi se bate cu mixerul. Crema obţinută este delicioasă şi ciocolatoasă.
Pentru prepararea
brioşelor se amestecă untul împreună cu zahărul pudră până se obţine o cremă
spumoasă (eu am început să folosesc zahăr pudră vanilat deoarece este mai
practic, se topeşte mai repede şi nu mai trebuie să adaug şi zahăr vanilat), se
adaugă smântâna acră, coaja rasă de lămâie apoi praful de copt şi făina.
După ce se
încorporează toate ingredientele se obţine un aluat nu foarte moale dar nici
tare. Se pun hârtii în tava de brioşe, în fiecare hârtie se pun câte 2 linguriţe
din aluat şi se presară bănuţi de
ciocolată.
În aluatul rămas
se încorporează restul bănuţilor de
ciocolată păstrând câţiva pentru a-i pune
la sfârşit peste brioşe. Se mai adaugă alte 2 linguriţe din aluatul obţinut în hârtiile de brioşe apoi se pun bănuţii
rămaşi deasupra.
Se introduce tava
în cuptorul preîncălzit la 180 de grade( foc mediu) pentru 25 minute sau până devin aurii.
Se lasă brioşele
să se răcească, se ornează cu cremă, deasupra se presară cocos verde şi se pun
floricelele.
Simplu şi gustos!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu