vineri, 3 aprilie 2015

Cupcakes cu ciocolată neagră şi frosting din ciocolată albă



Cupcakes-urile sunt un desert consistent care place tuturor. Brioşele pot avea în compoziţie o varietate de ingrediente (fructe, ciocolată, dulceţuri), iar crema care se pune pe deasupra (frosting-ul), de asemenea.
Cupcakes-urile sunt apreciate mai ales de copii deoarece pot fi colorate şi decorate în diferite  culori şi cu tot felul de figurine amuzante.
Cupcakes-urile au la bază 4 ingrediente: zahăr, ouă, unt şi făină. Metoda folosită în prepararea lor se numeşte creaming şi presupune mixarea untului cu zahăr până se obţine o consistenţă cremoasă, apoi se adaugă şi celelalte ingrediente.
Acestea fiind zise să trecem la treabă!

Ingrediente pentru 12 cupcakes:
 
Brioşe:
200 gr unt
2 ouă
8 linguri zahăr pudră vanilat
10 linguri cu  făină
6 linguri smântână ( acră, nu dulce)
1 pachet praf de copt
100 gr bănuţi de ciocolată neagră
coaja rasă de la o lămâie
 
Cremă:
400 gr ciocolată albă
400 ml smântână pentru frişcă
 
Decor:
cocos verde
flori din napolitană ( cumpărate)
Mod de preparare:
 
Ciocolata se rupe bucăţele şi se topeşte într-o farfurie la cuptorul cu microunde sau într-un castron la bain marie (se pune castronul cu ciocolată deasupra unei oale cu apă care este pe foc). Smântâna dulce se pune într-un vas la foc mic şi se ţine până ajunge la punctul de fierbere  apoi se toarnă peste ciocolata topită şi se amestecă bine. Se pune compoziţia la frigider pentru 4-6 ore  (eu o las peste noapte) apoi se bate cu mixerul. Crema obţinută este delicioasă şi ciocolatoasă.
Pentru prepararea brioşelor se amestecă untul împreună cu zahărul pudră până se obţine o cremă spumoasă (eu am început să folosesc zahăr pudră vanilat deoarece este mai practic, se topeşte mai repede şi nu mai trebuie să adaug şi zahăr vanilat), se adaugă smântâna acră, coaja rasă de lămâie apoi praful de copt şi făina.
După ce se încorporează toate ingredientele se obţine un aluat nu foarte moale dar nici tare. Se pun hârtii în tava de brioşe, în fiecare hârtie se pun câte 2 linguriţe din aluat şi  se presară bănuţi de ciocolată.
În aluatul rămas se încorporează  restul bănuţilor de ciocolată păstrând câţiva pentru a-i pune  la sfârşit peste brioşe. Se mai adaugă alte 2 linguriţe din  aluatul obţinut  în hârtiile de brioşe apoi se pun bănuţii rămaşi deasupra.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade( foc mediu)  pentru 25 minute sau până devin aurii.

Se lasă brioşele să se răcească, se ornează cu cremă, deasupra se presară cocos verde şi se pun floricelele.
 
Simplu şi gustos!


Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu