sâmbătă, 30 mai 2015

Îngheţată din banane

Pentru că se apropie vara cu paşi repezi şi ne aşteaptă multe zile călduroase sau chiar toride,  cei mici şi nu numai, vor fi foarte încântaţi de această îngheţată gustoasă  şi  sănătoasă.
Îngheţata nu mai are nevoie de zahăr sau miere pentru că bananele sunt destul de dulci, de asemenea , nu mai este necesar să punem smântână lichidă deoarece compoziţia este destul de cremoasă.
 
Ingrediente pentru 2 porţii:
2 banane mari
1 lingură zeamă de lămâie
30-40 gr ciocolată cu lapte
7-8 nuci,  alune, nuci caju, migdale
esenţă de vanilie sau rom (opţional)
 
 Mod de preparare:
Se pun bananele în congelator pentru 2-3 ore apoi se curăţă de coajă (cu cuţitul), se taie rondele, se stropesc cu zeama de lămâie apoi  se pun în blender  sau aparatul de tocat legume şi se blenduiesc până ce se obţine o pastă fină care se pune apoi în congelator pentru o oră. După ce pasta a stat în congelator se mai pune încă o dată în blender apoi se adaugă nucile măcinate şi ciocolata bucăţele (eu am avut un ou de ciocolată pe care l-am făcut bucăţele).

Se serveşte ornată cu ciocolată şi nuci!
 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu