luni, 20 octombrie 2014

Chec cu ricotta şi migdale

Dacă aveţi poftă de ceva dulce şi nu doriţi să petreceţi mult timp în bucătărie această reţetă este soluţia perfectă. Rezultatul este unul spectaculos şi  garantez că toată familia va fi încântată, de la mic la mareJ
Ingrediente pentru o tavă de 8/22 cm:
2 ouă
100 gr ricotta
100 gr migdale
½ cană zahăr
1/3 cană ulei
6 linguri cu vârf de făină
2 linguri cacao
3 linguri lapte
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 linguriţă cu vârf praf de copt
zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:
 
Într-un castron se amestecă ouăle cu zahărul tos şi cel vanilat până compoziţia devine spumosă apoi se adaugă  uleiul, brânza ricotta, praful de copt şi făina cernută. Se încorporează  laptele, cele 2 linguri de cacao şi la sfârşit migdalele tocate sau măcinate(puteţi folosi nuci sau alune în locul migdalelor).Dacă vi se pare că aluatul este prea dens  mai puteţi adăuga 1-2 linguri de lapte.Se pune totul  într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade(foc potrivit) pentru 40 minute sau până trece testul cu scobitoarea.Se scoate checul din cuptor,se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr, se taie felii şi se serveşte.
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu