Dacă aveţi poftă
de ceva dulce şi nu doriţi să petreceţi mult timp în bucătărie această reţetă
este soluţia perfectă. Rezultatul este unul spectaculos şi garantez că toată familia va fi încântată, de
la mic la mareJ
Ingrediente
pentru o tavă de 8/22 cm:
2 ouă
100 gr ricotta
100 gr migdale
½ cană zahăr
1/3 cană ulei
6 linguri cu vârf
de făină
2 linguri cacao
3 linguri lapte
1 pliculeţ zahăr
vanilat
1 linguriţă cu
vârf praf de copt
zahăr pudră
pentru ornat
Mod de preparare:
Într-un castron
se amestecă ouăle cu zahărul tos şi cel vanilat până compoziţia devine spumosă
apoi se adaugă uleiul, brânza ricotta, praful
de copt şi făina cernută. Se încorporează laptele, cele 2 linguri de cacao şi la sfârşit
migdalele tocate sau măcinate(puteţi folosi nuci sau alune în locul
migdalelor).Dacă vi se pare că aluatul este prea dens mai puteţi adăuga 1-2 linguri de lapte.Se pune
totul într-o tavă unsă cu ulei şi
tapetată cu făină sau hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la
180 de grade(foc potrivit) pentru 40 minute sau până trece testul cu scobitoarea.Se
scoate checul din cuptor,se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr, se taie
felii şi se serveşte.
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu