vineri, 17 octombrie 2014

Colţunaşi cu dulceaţă de dovleac la cuptor

Nu am mai făcut până acum colţunaşi la cuptor şi mi-am zis că trebuie neapărat să încerc. Am fost foarte mulţumită de rezultat, iar dulceaţa de dovleac  folosită ca umplutură a făcut din aceşti colţunaşi adevărate vedeteJ
Ingrediente:
-pentru aluat
500 gr făină
1 cană zahăr
4 ouă
100 gr unt
1 plic drojdie uscată
coaja de la o portocală
 
-pentru dulceaţă
1 kg dovleac
500 gr zahăr
coaja de la o portocală
zeama de la o lămâie
 
-pentru ornat
zahăr pudră


Mod de preparare:
 
Se taie dovleacul cubuleţe ( trebuie să avem un kg de dovleac după ce l-am curăţat de coajă) şi se pune într-o oală, se adaugă zahărul ,zeama de lămâie,coaja de portocală ( cu tot cu partea albă) tăiată şi ea cubuleţe, se amestecă totul apoi se lasă o oră pentru ca zahărul să se topească. Se pune oala pe foc ( mediu)  timp de 1 oră şi 30 de minute amestecând din când în când. Se lasă dulceaţa să se răcească.
Drojdia se pune într-o cană cu 2 linguri de apă călduţă iar după ce aceasta se dizolvă amestecăm toate ingredientele pentru aluat şi lăsăm compoziţia obţinută să se odihnească 30 de minute.
Se întinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime şi se decupează cercuri cu un pahar care să aibă gura destul de mare( 6-7 cm).Se pune dulceaţă în mijlocul cerculeţelor apoi acestea se îndoaie  şi  se apasă cu furculiţa pe margini.Se pun colţunaşii într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt apoi se introduc  în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până devin aurii. Se scot din cuptor, se pudrează cu zahăr şi se servesc .
Să încercaţi această reţetă! Nu o să vă pară rău!

Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu