Nu am mai făcut până
acum colţunaşi la cuptor şi mi-am zis că trebuie neapărat să încerc. Am fost
foarte mulţumită de rezultat, iar dulceaţa de dovleac folosită ca umplutură a făcut din aceşti
colţunaşi adevărate vedeteJ
Ingrediente:
-pentru aluat
500 gr făină
1 cană zahăr
4 ouă
100 gr unt
1 plic drojdie
uscată
coaja de la o
portocală
-pentru dulceaţă
1 kg dovleac
500 gr zahăr
coaja de la o
portocală
zeama de la o
lămâie
-pentru ornat
zahăr pudră
Mod de preparare:
Se taie dovleacul
cubuleţe ( trebuie să avem un kg de dovleac după ce l-am curăţat de coajă) şi
se pune într-o oală, se adaugă zahărul ,zeama de lămâie,coaja de portocală ( cu
tot cu partea albă) tăiată şi ea cubuleţe, se amestecă totul apoi se lasă o oră
pentru ca zahărul să se topească. Se pune oala pe foc ( mediu) timp de 1 oră şi 30 de minute amestecând din
când în când. Se lasă dulceaţa să se răcească.
Drojdia se pune
într-o cană cu 2 linguri de apă călduţă iar după ce aceasta se dizolvă
amestecăm toate ingredientele pentru aluat şi lăsăm compoziţia obţinută să se
odihnească 30 de minute.
Se întinde cu
sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime şi se decupează cercuri cu un pahar care să
aibă gura destul de mare( 6-7 cm).Se pune dulceaţă în mijlocul cerculeţelor
apoi acestea se îndoaie şi se apasă cu furculiţa pe margini.Se pun
colţunaşii într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt
apoi se introduc în cuptorul preîncălzit
la 180 de grade până devin aurii. Se scot din cuptor, se pudrează cu zahăr şi
se servesc .
Să încercaţi
această reţetă! Nu o să vă pară rău!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu