joi, 23 octombrie 2014

Ştrudele cu carne de pui şi legume

Gustul acestor ştrudele  făcute în casă nu se compară sub nici o formă cu cele pe care le găsim în comerţ.Se prepară foarte uşor, sunt fragede şi cel mai important este că ştim ce ingrediente folosim.
 
Ingrediente pentru 8 ştrudele:
3 foi de plăcintă
2 pulpe pui
2 morcovi
2 ardei sau gogoşari
1 ceapă medie sau 1 fir de praz
2  ouă
1 legătură mărar
ghimbir-1 cm(opţional)
1 lingură pesmet
1 cană supă de pui
100 gr caşcaval
busuioc
sare
piper

Mod de preparare:
 
Se fierb pulpele de pui, se curăţă carnea de pe oase  şi se toacă mărunt. Se păstreazaă o cană din supa rămasă. Într-o tigaie se căleşte ceapa (prazul)  tocată mărunt timp de 3-4 minute cu o lingură de ulei apoi se adaugă ardeii tocaţi şi ei, ghimbirul şi morcovii daţi pe răzătoarea mică, câteva frunze de busuioc tocate şi se mai lasă 5 minute până se înmoaie legumele.Peste legume se pune o cană din supa in care au fiert pulpele,se potriveşte gustul de sare şi piper apoi se lasă pe foc până se absoarbe toată zeama.Se lasă legumele să se răcească, se pun într-un vas şi se amestecă cu o lingură de pesmet, un ou, o legătură de mărar tocat şi carnea.
Se unge o foaie de plăcintă cu ulei sau unt topit,se pune peste ea cea de-a doua foaie care deasemenea se unge apoi se pune şi cea de-a treia foaie, se decupează pătrate care se umplu cu compoziţia  de legume şi carne, se îndoaie marginile apoi se rulează formând ştrudele.
Se amestecă un ou cu caşcavalul ras pe răzătoarea mare,  se ung ştrudelele,  se aşează în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt şi se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc ( 30 min).
 
Ştrudelele sunt delicioase atât calde cât şi reci!
 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu