Gustul acestor
ştrudele făcute în casă nu se compară
sub nici o formă cu cele pe care le găsim în comerţ.Se prepară foarte uşor,
sunt fragede şi cel mai important este că ştim ce ingrediente folosim.
Ingrediente
pentru 8 ştrudele:
3 foi de plăcintă
2 pulpe pui
2 morcovi
2 ardei sau
gogoşari
1 ceapă medie sau
1 fir de praz
2 ouă
1 legătură mărar
ghimbir-1
cm(opţional)
1 lingură pesmet
1 cană supă de
pui
100 gr caşcaval
busuioc
sare
piper
Mod de preparare:
Se fierb pulpele
de pui, se curăţă carnea de pe oase şi
se toacă mărunt. Se păstreazaă o cană din supa rămasă. Într-o tigaie se căleşte
ceapa (prazul) tocată mărunt timp de 3-4
minute cu o lingură de ulei apoi se adaugă ardeii tocaţi şi ei, ghimbirul şi
morcovii daţi pe răzătoarea mică, câteva frunze de busuioc tocate şi se mai
lasă 5 minute până se înmoaie legumele.Peste legume se pune o cană din supa in
care au fiert pulpele,se potriveşte gustul de sare şi piper apoi se lasă pe foc
până se absoarbe toată zeama.Se lasă legumele să se răcească, se pun într-un
vas şi se amestecă cu o lingură de pesmet, un ou, o legătură de mărar tocat şi
carnea.
Se unge o foaie
de plăcintă cu ulei sau unt topit,se pune peste ea cea de-a doua foaie care deasemenea
se unge apoi se pune şi cea de-a treia foaie, se decupează pătrate care se
umplu cu compoziţia de legume şi carne,
se îndoaie marginile apoi se rulează formând ştrudele.
Se amestecă un ou
cu caşcavalul ras pe răzătoarea mare, se
ung ştrudelele, se aşează în tava unsă
cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt şi se pun în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc ( 30 min).
Ştrudelele sunt
delicioase atât calde cât şi reci!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu