Deşi fursecurile
au cartofi în compoziţie vă asigur că
sunt demenţiale J. Dacă
aveţi poftă de ceva dulce şi care să se prepare rapid, iată soluţia salvatoare.
Ingrediente:
100 gr unt
250 gr făină (12
linguri cu vârf)
1 cartof mediu
(100 gr)
1 ou
4 linguri zahar
2 linguri miere
1 pliculeţ zahar
vanilat
½ pliculeţ praf
de copt
coaja de la o
lămâie
-pentru ornat
zahăr pudră sau
glazură
Mod de preparare:
Se amestecă untul
la temperatura camerei împreună cu zahărul vanilat,cel tos şi mierea, până se obţine o cremă spumoasă.Se adaugă
oul, coaja rasă de lămâie, cartoful crud ras pe răzătoarea mică apoi praful de
copt amestecat cu făina cernută. Se omogenizează bine compoziţia apoi se ia o
linguriţă şi se pun grămăjoare în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau
hârtie de copt.
Se pun
fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 12-15 minute. Când
sunt gata nu se scot imediat din tavă, se lasă un pic să se răcească
deoarece sunt moi şi se pot rupe. Se
pudrează fursecurile cu zahăr sau se decorează cu o glazură preparată din 6 linguri zahăr pudră şi zeama de la o
lamiae.
Spor la bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu