sâmbătă, 25 octombrie 2014

Fursecuri dulci cu cartofi

Deşi fursecurile au cartofi  în compoziţie vă asigur că sunt demenţiale J. Dacă aveţi poftă de ceva dulce şi care să se prepare rapid, iată soluţia salvatoare.
 
Ingrediente:
 
100 gr unt
250 gr făină (12 linguri cu vârf)
1 cartof mediu (100 gr)
1 ou
4 linguri zahar
2 linguri miere
1 pliculeţ zahar vanilat
½ pliculeţ praf de copt
coaja de la o lămâie
 
-pentru ornat
zahăr pudră sau glazură

Mod de preparare:
 
Se amestecă untul la temperatura camerei împreună cu zahărul vanilat,cel tos şi mierea,  până se obţine o cremă spumoasă.Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie, cartoful crud ras pe răzătoarea mică apoi praful de copt amestecat cu făina cernută. Se omogenizează bine compoziţia apoi se ia o linguriţă şi se pun grămăjoare în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt.
Se pun fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 12-15 minute. Când sunt gata nu se scot imediat din tavă, se lasă un pic să se răcească deoarece  sunt moi şi se pot rupe. Se pudrează fursecurile cu zahăr sau se decorează cu o glazură preparată din  6 linguri zahăr pudră şi zeama de la o lamiae.





























Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu