joi, 16 octombrie 2014

Ruladă cu carne şi legume


Avantajul acestei rulade este că se poate păstra în frigider chiar şi cîteva zile iar dacă doriţi să o serviţi caldă se poate încălzi repede la cuptorul cu microunde.Rulada este o gustare săţioasă  iar pentru pachetul de la serviciu  sau şcoală este soluţia salvatoareJ
Ingrediente:
 
1 foaie aluat de foietaj
500 gr carne tocată ( porc si vită)
100-150 gr caşcaval sau mozzarella
1 fir de praz sau 2 cepe medii
1 gogoşar sau ardei
1 morcov mare
2 căţei de usturoi
1 bucăţică ghimbir ( 1-2 cm)
3-4 roşii sau o cutie de roşii în bulion
1 ou
sare
piper
busuioc


Mod de preparare:
Încep prin a menţiona ca se poate folosi orice fel de carne tocată: pui, porc, vită, curcan . Eu întotdeauna toc  acasă carnea, niciodată nu cumpăr carne gata tocată, e mai sănătos şi mai sigur.
Carnea se spală şi se toacă, legumele se spală şi ele, morcovul şi ghimbirul se dau pe răzătoarea mică iar prazul,usturoiul,  gogoşarul sau ardeiul şi roşiile se toacă mărunt.
Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei se călesc  prazul şi usturoiul pentru  3-4 minute, se adaugă morcovul , ghimbirul,  gogoşarul şi se lasă pe foc încă 5 minute după care se pune  carnea amestecând pentru ca aceasta să se desfacă. În amestecul de carne şi legume se pune o cană cu apă apoi  roşiile, sare,piper , busuioc după gust şi se lasă să fiarbă  la foc potrivit pană scade toată apa.După ce se opreşte focul se adaugă peste carne  caşcavalul ras amestecând bine apoi  compoziţia obţinută  se întinde pe foaia de aluat. Se rulează foaia, se unge cu ou apoi se taie felii potrivite care se pun în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc frumos ( 35-40 minute).



























 
Feliile de ruladă se pot servi atât calde cât şi reci!
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu