Anul acesta am
preparat pentru prima oară dulceaţă de dovleac şi am fost foarte încântată de
gustul şi parfumul acesteia. Abia a
treia porţie am reuşit să o pun în
borcane pentru că primelor două le-am găsit alte „întrebuinţări” J:colţunaşi cu dulceaţă de dovleac la
cuptor şi clătite.
Ingrediente:
1 kg dovleac (
după ce l-am curăţat de coajă)
500 gr zahăr
coaja de la o
portocală cu tot cu partea albă
zeama de la o
lămâie
Mod de preparare:
Se curăţă
dovleacul de coajă, se taie miezul bucăţele mici şi se pune în vasul în care
fierbem dulceaţa.Peste dovleac se adaugă coaja de portocală tăiată şi ea
cubuleţe, zeama de lămâie şi zahărul, se amestecă toate ingredientele apoi se
lasă o oră să se odihnească .
Se fierbe
dulceaţa o oră şi jumătate la foc potrivit amestecând din când în când pentru
ca să nu se prindă.Se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se pun capacele
şi se păstrează peste iarnă la loc răcoros.Pentru ca borcanele să se închidă
etanş , se întorc cu susul în jos pentru
15 minute după ce capacele au fost strânse bine.
Coaja de
portocală se poate înlocui cu 100 gr de portocală confiată tăiată cubuleţe.
Din aceaste
ingrediente mi-au ieşit 3 borcane de 400 de grame de dulceaţă.
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu