Chifteluţele cu
broccoli sunt ideale pentru copiii cărora nu le place această legumă. Gustul
broccoli-ului nu se simte absolut
deloc în compoziţie iar mămicile vor fi
foarte fericite că micuţii lor au savurat fără să ştie această legumă sănătoasă şi hrănitoare. Caşcavalul folosit
de mine în compoziţia chiftelelor se
poate înlocui foarte uşor cu brânza preferată sau mozzarella.
1 bucată broccoli
– 500 gr
2 mâini caşcaval
ras
2 ouă mari sau 3
medii
2 linguri pesmet
1 legătură mărar
2-3 căţei de
usturoi
sare
Mod de preparare:
Se desfac
bucheţelele de broccoli, se spală şi se toacă mărunt cu cuţitul sau la robotul
de bucătărie (cum am făcut eu) apoi se amestecă împreună cu usturoiul pisat,
ouăle, mărarul tocat mărunt şi pesmetul.
Se
potriveşte gustul de sare, se formează chifteluţele (de orice mărime doreşte
fiecare) şi se aşază în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau
hârtie de copt.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la
180 de grade (foc potrivit) şi se lasă
15-20 minute sau până ce
chiftelele se rumenesc pe o parte apoi
se întorc şi pe cealaltă parte.
Se servesc atât
reci cât şi calde!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu