duminică, 10 mai 2015

Chifteluţe cu broccoli la cuptor

Chifteluţele cu broccoli  sunt ideale pentru copiii  cărora nu le place această legumă.  Gustul  broccoli-ului  nu se simte absolut deloc  în compoziţie iar mămicile vor fi foarte fericite că micuţii lor au savurat fără să ştie această legumă  sănătoasă şi hrănitoare. Caşcavalul folosit de mine în compoziţia chiftelelor  se poate înlocui foarte uşor cu brânza preferată sau mozzarella.
 
 
 Ingrediente:
1 bucată broccoli – 500 gr
2 mâini caşcaval ras
2 ouă mari sau 3 medii
2 linguri pesmet
1 legătură mărar
2-3 căţei de usturoi
sare

Mod de preparare:
 
Se desfac bucheţelele de broccoli, se spală şi se toacă mărunt cu cuţitul sau la robotul de bucătărie (cum am făcut eu) apoi se amestecă împreună cu usturoiul pisat, ouăle, mărarul tocat mărunt şi pesmetul.

Se potriveşte gustul de sare, se formează chifteluţele (de orice mărime doreşte fiecare) şi  se aşază  în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc potrivit) şi se lasă  15-20 minute sau  până ce chiftelele se rumenesc  pe o parte apoi se întorc şi pe cealaltă parte.
Se servesc atât reci cât şi calde!
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu