joi, 26 martie 2015

Salată de boeuf cu maioneză din conopidă

Trebuie să recunoaştem că majoritatea dintre noi preparăm această salată (cu carne) foarte rar: de sărbători, atunci când avem o masă festivă sau avem invitaţi  la masă  o rudă sau prieten apropiat din străinătate.
Dacă preparaţi maioneză din conopidă pentru salata de boeuf , această salată poate fi consumată cu succes şi în timpul postului, iar dacă îi adăugaţi şi carne o puteţi prepara în afara zilele de post  ori de câte ori aveţi poftă, fără a avea nici un fel de probleme de sănătate.
 
Ingrediente:
 
1 kg cartofi
3 morcovi
1 ţelină
4 castraveţi în saramură
2-3 gogoşari în oţet
200 gr mazăre
1 cană şi jumătate cu maioneză din conopidă
sare
piper
muştar
 
 Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert într-un vas cu apă. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă şi se pun la fiert în alt vas cu apă. Mazărea dacă este din conservă  doar se spală şi se scurge de apă iar dacă este congelată se fierbe sau se pune la cuptorul cu microunde 3-4 minute şi este gata.
După ce au fiert, cartofii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. La fel se procedează şi cu morcovii, ţelina, castraveţii şi gogoşarii.
Maioneza din conopidă se prepară foarte uşor iar reţeta  o  găsiţi într-una din postările mele anterioare.
Se pun toate ingredientele într-un castron încăpător, se adaugă maioneză, muştar dulce (doar  dacă mai este necesar, deoarece  are maioneza) sare şi piper după gust.
Dacă nu ţineţi post puteţi adăuga în salată  şi carne de pui, curcan sau  vită.
Se aranjează salata pe platou, se ornează şi se serveşte cu mare drag familiei şi prietenilor!

Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu