duminică, 9 martie 2014

Gogoşele cu pastă de brânză








     În luna martie avem două evenimente importante în familie: ziua tatălui meu şi a surorii mele mai mici .
       Astfel,  am hotărât să organizăm două mese festive în două sâmbete diferite.
       Meniul a fost unul diversificat şi .....mult.

 

Ingrediente  gogoşele:
150 ml ulei
300 ml apă
300 g făină
6 ouă
sare

Ingrediente pastă brânză:

 700 g brânză de vaci
200 g brânză de oaie
1 legătură ceapă verde
1 ardei capia roşu

 
Mod de preparare:

    Pentru prepararea gogoşelelor am pus la fiert  apa,  uleiul şi un praf de sare. Când au început  să fiarbă am stins  focul şi am pus  toată făina odată amestecând bine.Am lăsat  să se răcească,  nu de tot şi am adăugat  ouăle câte unul amestecând bine după fiecare. Coca obţinută nu trebuie să fie nici prea moale şi nici prea tare, să curgă încet din lingură.
 

Am pus în  tavă  gogoşele cu pos-ul  şi le-am copt 15-20 minute la 180 de grade(până au devenit aurii).






  Din această compoziţie mi-au ieşit 60 de gogoşele.Dacă doriţi mai puţine se pot folosi cantităţile pe jumătate.
  Cantitatea de apă si făină trebuie să fie dublă faţă de cea de ulei.


  După ce am terminat cu gogoşelele am trecut la pasta de brânză.

Am tocat pe rând ceapa şi ardeiul  la  aparatul de mărunţit, brânza de oaie am dat-o pe răzătoarea mare,  am mărunţit-o  şi în aparat  apoi, am amestecat-o cu branza de vaci.


 
 

În jumătate din pasta de brânză am adăugat  ardeiul mărunţit iar în cealaltă jumătate  ceapa verde.



 
 

Următorul pas a fost să tai  capacul gogoşelelor şi să le umplu cu crema de brânză. După ce am terminat cu toate, am presărat pe deasupra lor boia dulce. Astfel am obţinut aceste minunate gogoşele!                                                               
Trebuie neapărat să  le încercaţi şi voi!
Succes!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu