Zilele trecute băieţelul meu a văzut la o emisiune culinară tiramisu la pahar şi mi-a spus să-i fac şi lui dar nu în pahar cu picior ci într-un pahar mic şi gros.
Amuzată fiind de cerinţele lui, astăzi am decis să-i fac tiramisu. M-am tot gândit cu ce să-l însiropez şi astfel mi-a venit ideea să fac tiramisu cu portocale.
A fost gata foarte repede şi tot atât de repede a şi disparut din frigider!
Ingrediente:
200 ml smântâna dulce
200 g mascarpone
100 g ciocolată neagră
1 pachet pişcoturi (10 bucăţi)
2 portocale
3 linguri zahăr pudră
cacao şi coajă de portocală pentru decor
Mod de preparare:
Am bătut smântâna dulce cu zahărul, am adăugat mascarpone, zeama de la o portocală şi coaja de la jumătate de portocală ( ca să nu iasă prea parfumată), apoi ciocolata taiată mărunt.
După ce am lăsat crema jumătate de oră in frigider m-am apucat de montat tiramisu (în pahare groase şi fără picior şi în 2 castronele). Primul strat a fost de pişcoturi pe care le-am însiropat cu zeamă de portocală , apoi un strat generos de cremă , incă un rand de pişcoturi şi ultimul strat de cremă (multă cremă).
După incă o jumătate de oră la frigider le-am pudrat cu cacao şi coajă de portocală şi în 10 minute cu indulgenţă au fost istorie!!!
Neapărat să încercaţi aceasta reţetă!
Nu o să vă pară rău nici măcar un pic!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu