vineri, 28 martie 2014

Tort " Curcubeu "




Astăzi este ziua surorii mele mai mici şi chiar dacă petrecerea a avut loc cu 2 săptămâni în urmă am decis să postez tortul chiar de ziua ei.
Ideea  preparării  unui astfel de tort mi-a venit  atunci când băieţelul meu m-a întrebat cu ce culori să facă curcubeul.După ce i-am explicat , m-a izbit gândul : "ce ar fi dacă aş face un astfel de  tort?".
M-am gândit cam cu ce aş putea să colorez foile şi cremele şi m-am apucat de treabă.
 Prinsă  fiind cu prepararea tortului, am uitat să fac pozeJ)))


Ingrediente pentru cele 3  blaturi:
3 ouă
6 linguri zahăr tos
3 pliculeţe zahăr vanilat
3 căni lapte
1 plic praf de copt
21 linguri făină
10 mure
2 linguriţe bulion
câteva frunze de spanac



Ingrediente creme:

1 l smântână dulce (LaDorna 35%  grăsime)
2 linguri zahăr pudră
1 sticluţă esenţă de vanilie
4-5 linguri nucă de cocos albastră
1 picătură colorant alimentar galben
3-4 linguri nucă de cocos roşie
zmeură
1 sfeclă roşie

 Pentru ornat:
fulgi de ciocolată albă şi neagră
bombonele colorate

 Pentru sirop:
jumătate cană apă
2 linguri zahăr




Mod de preparare:
Blatul violet
Se amestecă  un ou cu 2 linguri zahăr, un pliculeţ de zahăr vanilat, jumătate cană  lapte, o linguriţă praf de copt, 7 linguri făină şi 5 linguri suc mure. Sucul de mure l-am obţinut din aproximativ 10 mure pe care le-am pisat cu furculiţa, apoi le-am pus într-un tifon şi le-am stors pur şi simplu. Compoziţia  am pus-o într-o  tavă  tapetată cu hartie de copt şi am bagat-o în cuptor pentru 15 minute.

Crema albastră
Se bat  250 ml smântână  dulce cu 3 linguri zahăr pudră  şi 2 picături esenţă  de vanilie.În frişca obţinută am pus 4-5 linguri nucă de cocos albastră.

Blatul verde
Se prepară exact ca  cel cu mure numai că în loc de suc de mure se pune suc de spanac şi se  adaugă  2 picături de esenţă de vanilie  ca să nu aibă blatul gust de spanac. Sucul de spanac l-am obţinut  din câteva frunze de spanac pe care le-am pus la blender şi apoi  le-am strecurat prin tifon.


Crema galbenă
 
Am bătut 250 ml smantana dulce cu 3 linguri de zahăr, 2 picături esenţă  de vanilie  şi o picătură colorant alimentar galben.
Blatul portocaliu
Acest blat se face  exact ca celelalte 2 dar în loc de suc de mure sau spanac se adaugă 2 linguriţe bulion.
Crema rosie
Cele  500 ml smântână rămase  se bat  cu 6 linguri zahăr vanilat, apoi se adaugă suc de zmeură obţinut din pasarea  zmeurei şi trecerea ei prin tifon .După aceste procedeu  crema mea  a ieşit roz.Nu m-am dat bătută şi am facut  suc de sfeclă roşie pe care l-am adaugat în frişcă dar tot nu a iesit roşie crema.Până la urmă am adăugat nucă de cocos roşie şi 2 picături esenţă de vanilie.



În final tortul a ieşit acoperit de o cremă roz iar crema de sub cea roz era puţin roşie.
Din jumătate de cană de apă şi 2 linguri de zahăr am făcut un sirop pe care l-am fiert  10 minute iar după ce s-a răcit am insiropat foile .
Am ornat  tortul cu fulgi de ciocolată albă şi neagră şi bombonele colorate.
Gustul  obţinut a fost unul de vanilie .




Când l-am tăiat s-a auzit un ....wow .Mi s-a parut interesantă ideea de a aduce la masă  un tort oarecare iar  când îl tai cremele şi blaturile să aibă mai multe culori.
Trebuie neapărat să incercaţi reţeta!


LA MULŢI ANI, SURIOARĂ!!!


Un comentariu: