Astăzi este ziua
surorii mele mai mici şi chiar dacă petrecerea a avut loc cu 2 săptămâni în
urmă am decis să postez tortul chiar de ziua ei.
Ideea preparării unui astfel de tort mi-a venit atunci când băieţelul meu m-a întrebat cu ce
culori să facă curcubeul.După ce i-am explicat , m-a izbit gândul : "ce ar fi dacă aş
face un astfel de tort?".
M-am gândit cam
cu ce aş putea să colorez foile şi cremele şi m-am apucat de treabă.
Prinsă fiind
cu prepararea tortului, am uitat să fac pozeJ)))
Ingrediente pentru cele 3 blaturi:
3 ouă
6 linguri zahăr tos
3 pliculeţe zahăr vanilat
3 căni lapte
1 plic praf de copt
21 linguri făină
10 mure
2 linguriţe bulion
câteva frunze de spanac
Ingrediente
creme:
1 l smântână
dulce (LaDorna 35% grăsime)
2 linguri zahăr
pudră
1 sticluţă esenţă
de vanilie
4-5 linguri nucă
de cocos albastră
1 picătură
colorant alimentar galben3-4 linguri nucă de cocos roşie
zmeură
1 sfeclă roşie
bombonele colorate
2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Blatul violet
Se amestecă un ou cu 2 linguri zahăr, un pliculeţ de
zahăr vanilat, jumătate cană lapte, o
linguriţă praf de copt, 7 linguri făină şi 5 linguri suc mure. Sucul de mure
l-am obţinut din aproximativ 10 mure pe care le-am pisat cu furculiţa, apoi
le-am pus într-un tifon şi le-am stors pur şi simplu. Compoziţia am pus-o într-o tavă
tapetată cu hartie de copt şi am bagat-o în cuptor pentru 15 minute.
Crema albastră
Se bat 250 ml smântână dulce cu 3 linguri zahăr pudră şi 2 picături esenţă de vanilie.În frişca obţinută am pus 4-5
linguri nucă de cocos albastră.
Blatul verde
Se prepară exact
ca cel cu mure numai că în loc de suc de
mure se pune suc de spanac şi se
adaugă 2 picături de esenţă de
vanilie ca să nu aibă blatul gust de
spanac. Sucul de spanac l-am obţinut din
câteva frunze de spanac pe care le-am pus la blender şi apoi le-am strecurat prin tifon.
Crema galbenă
Am bătut 250 ml smantana
dulce cu 3 linguri de zahăr, 2 picături esenţă
de vanilie şi o picătură colorant
alimentar galben.
Blatul portocaliu
Acest blat se
face exact ca celelalte 2 dar în loc de
suc de mure sau spanac se adaugă 2 linguriţe bulion.
Crema rosie
Cele 500 ml smântână rămase se bat
cu 6 linguri zahăr vanilat, apoi se adaugă suc de zmeură obţinut din
pasarea zmeurei şi trecerea ei prin
tifon .După aceste procedeu crema
mea a ieşit roz.Nu m-am dat bătută şi am
facut suc de sfeclă roşie pe care l-am
adaugat în frişcă dar tot nu a iesit roşie crema.Până la urmă am adăugat nucă
de cocos roşie şi 2 picături esenţă de vanilie.
În final tortul a
ieşit acoperit de o cremă roz iar crema de sub cea roz era puţin roşie.
Din jumătate de
cană de apă şi 2 linguri de zahăr am făcut un sirop pe care l-am fiert 10 minute iar după ce s-a răcit am insiropat
foile .
Am ornat tortul cu fulgi de ciocolată albă şi neagră şi
bombonele colorate.
Gustul obţinut a fost unul de vanilie .
Când l-am tăiat
s-a auzit un ....wow .Mi s-a parut interesantă ideea de a aduce la masă un tort oarecare iar când îl tai cremele şi blaturile să aibă mai
multe culori.
Trebuie neapărat
să incercaţi reţeta!
LA MULŢI ANI, SURIOARĂ!!!
Cat de taree
RăspundețiȘtergere