Pentru că a venit primăvara şi în
curând o să umplu din nou congelatorul cu legume şi fructe pentru iarna
urmatoare, am decis să „scap” de tot ce mai aveam pe acolo. De data aceasta a venit rândul dovleacului
ras. Astfel, varianta câştigătoare a fost: plăcinta cu dovleac.
Sâmbătă seara am scos punga cu dovleac ras şi am
pus-o într-o sită la dezgheţat, iar duminică dimineaţa m-am apucat de
prepararea plăcintei. Nu este o reţetă complicată mai ales că am folosit foile
de plăcintă pe care deasemenea le aveam în congelator.
Ingrediente:
800 g dovleac ras
1 pachet foi de plăcintă
1 cană zahăr ( eu am pus zahăr brun )
3 linguriţe scorţişoară
5 linguri pesmet
6 linguri nucă măcinată ( am presărat nuca pe fiecare foaie înainte să o rulez)
zahăr pudră vanilat (am pus pe deasupra)
margarină pentru uns tava
Sirop:
jumătate de cană
apă şi 2 linguri zahăr
Eu am tăiat foile
de plăcintă în jumătate pe lăţime ca să pot face rulouri mici şi să încapă pe
lăţimea tăvii.
Se întinde pe
blatul de lucru o foaie pe care o ungem
cu ulei, apoi adăugăm încă o foaie pe care deasemenea o ungem cu
ulei, iar peste cea de- a treia foaie
punem compozitie din belşug şi
deasupra adăugăm nucă măcinată. Se rulează foaia frumos şi se
aşează în tava pe care am uns-o cu margarină. Procedăm astfel până terminăm
toata compziţia. Mie mi-au ieşit 6 rulouri de plăcintă.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade şi lăsăm plăcinta până devine rumenă (aproximativ 40 min).
În timp ce
plăcinta se coace frumos, facem un sirop din jumătate de cană de apă şi 2
linguri de zahăr.
După ce
scoatem tava din cuptor punem siropul cu
lingura peste plăcintă şi acoperim cu un şervet ca să se înmoaie foile. După
jumătate de oră pudrăm cu zahăr şi e numai bună de servit.
Vai ce bine arata, vreau sa fac si eu. Cred ca au fost foarte bune. :)
RăspundețiȘtergerePe cât de bine arată, pe atât de gustoase au fost! Mulţumesc frumos pentru apreciere şi spor la bucătărit!
Ștergere