300 g farfalle (fundiţe)
2 ardei capia
1 legătură ceapă verde
300 g suncă
400 g smântână
2 linguriţe muştar
2-3 căţei usturoi
zeamă de lămâie
sare, piper,oregano,pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se pune o oală cu apă şi sare la fiert şi când apa începe să fiarbă punem
pastele (eu am folosit farfalle din griş de grâu dur), oprim focul, punem capacul şi le lăsam 10-15 minute să se umfle. Între
timp tăiem ceapa, ardeiul şi şunca fâşii subţiri apoi preparăm sosul amestecând smântâna cu 2 linguriţe de muştar, usturoiul pisat, zeama
de lămâie, oregano, sare şi piper după gust.
Punem pastele sub jetul de apă rece şi le lăsăm să se scurgă apoi le amestecăm cu legumele şi şunca.
Punem pastele sub jetul de apă rece şi le lăsăm să se scurgă apoi le amestecăm cu legumele şi şunca.
Sosul poate fi
pus peste paste (eu aşa fac) sau într-un castronel şi servit lângă salată. Ornaţi cu pătrunjel
verde şi totul este gata cât ai zice.....,,paste”.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu