joi, 6 martie 2014

Salată cu farfalle, legume şi şuncă

 Astăzi  am hotărât să prepar una din salatele mele preferate! Reţeta este una  foarte simplă!

 Ingrediente:
300 g farfalle (fundiţe)
2 ardei capia
1 legătură ceapă verde
300 g suncă
400 g smântână
2 linguriţe muştar
2-3 căţei usturoi
zeamă de lămâie
sare, piper,oregano,pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se pune o oală cu apă şi sare la fiert şi când apa începe să fiarbă punem pastele (eu am folosit farfalle din griş de grâu dur),  oprim focul, punem capacul  şi le lăsam 10-15 minute să se umfle. Între timp tăiem ceapa, ardeiul şi şunca fâşii subţiri apoi preparăm sosul  amestecând smântâna  cu 2 linguriţe de muştar, usturoiul pisat, zeama de lămâie, oregano, sare şi piper după gust.
Punem pastele sub jetul de apă rece şi le lăsăm să se scurgă apoi le amestecăm cu legumele şi şunca.


 
Sosul poate fi pus  peste paste (eu aşa fac) sau  într-un castronel  şi servit lângă salată. Ornaţi cu pătrunjel verde şi totul este gata cât ai zice.....,,paste”.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu