Din gama foarte variată de reţete de prăjituri cu prune pe care le am, o
să încep prin a o împărtăşi cu voi pe
cea mai uşoară dintre ele.
Ingrediente
pentru o tavă de 20/30 cm:
1 kg de prune
2 ouă
1 cană zahăr
150 gr unt
1 cană lapte
bătut sau iaurt
14 linguri cu
vărf de făină
2 linguriţe
scorţişoară
1 praf de copt
2 pliculeţe zahăr
vanilat
coaja de la o
lămâie
Mod de preparare:
Se spală prunele,
se scot sâmburii apoi jumătate din cantitate se taie cubuleţe iar restul se
lasă jumătaţi. Se pun toate prunele (cele cuburi şi cele jumătăţi) într-o sită
cu 5-6 linguri de zahăr şi 2 linguriţe de scorţisoară, se amestecă apoi
se lasă o oră să se topească zahărul.
Într-un castron
se amestecă bine untul la temperatura
camerei cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă ouăle, laptele bătut,coaja de
lămâie, praful de copt iar la sfârşit se încorporează treptat făina cernută.
Se unge o tavă cu
ulei şi se tapetează cu făină sau hârtie de copt , se pune 1/3 din cantitatea
de aluat în tavă apoi se adaugă restul de aluat care în prealabil a fost
amestecat cu prunele cubuleţe.
Prunele
jumătăţi se aşează frumos în tavă astfel
încât atunci când tăiem prăjitura să fie câte o jumătate de prună pe fiecare
bucăţică.
Se introduce tava
în cuptorul preîncălzit la 180 de grade sau foc potrivit pentru 40-45 minute
(până devine aurie ) sau până trece testul cu scobitoarea.
Se scoate
prăjitura din cuptor, se lasă să se răcească, se taie şi se pudrează cu zahăr.
Să o savuraţi cu plăcere !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu