Am luat acum ceva
timp forma de făcut biscuţi de la mama şi am tot aşteptat momentul potrivit
să-i prepar. Acest moment a venit mai
repede decât mă aşteptam deoarece fiul meu a început şcoala şi imi tot spunea
că vin colegii cu biscuiţi la şcoală şi
să-i cumpăr şi lui. Astfel, m-am pus pe treabă şi am făcut o grămadă de
biscuţi iar de acum încolo trebuie să mă pun serios pe pregătit fursecuri şi
tot felul de prăjiturele uscate care să-i facă puiului meu zilele mai dulci.
Ingrediente:
200 gr unt sau
margarină
200 gr zahăr tos
sau pudră
20 -22 linguri cu
vârf de făină
2 ouă
2 pliculeţe zahăr
vanilat
1 pliculeţ praf
de copt
coaja de la o
lămâie
zahăr pentru
pudrat
Mod de preprare:
Se amestecă untul sau margarina la temperatura
camerei împreună cu zahărul vanilat şi
cel tos sau pudră, se adaugă ouăle şi coaja de lămâie apoi praful de copt şi
făina treptat. Se formează o bilă din aluatul preparat care trebuie sa fie unul
fraged şi să nu se lipească de mâini. Se lasă aluatul să se odihnească la
frigider pentru o oră apoi se scoate se pune în maşina de tocat unde a fost
montată şi forma de biscuiţi şi se formează biscuiţii. Aceştia se pun în tava
unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt sau făină şi se introduc în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 minute. Dacă nu aveţi formă pentru
biscuiţi puteţi folosi orice formă pentru fursecuri pe care le decupaţi din
aluatul întins pe masa de lucru.După ce se scot din cuptor se pudrează cu zahăr
şi se servesc.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu