Cu siguranţă vă
veţi impresiona musafirii cu aceste chifle ,copilul va fi super încântat iar
dimineaţa în drum spre locul de muncă pot
înlocui cu succes covrigii de la colt.
Ingrediente:
250 gr făină
½ cubuleţ drojdie (12,5 gr)
½ cană apă
50 gr măsline
50 gr şuncă
100 gr caşcaval
un ou
un praf de sare
½ linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Se pune drojdia
să se dizolve în jumătate de cană de apă
în care mai adăugăm un praf de sare şi zahărul,măslinele şi şunca se taie
cubuleţe mici iar caşcavalul se dă pe răzătoarea mică.
Se pun într-un
bol făina,măslinele,şunca şi jumătate din cantitatea de caşcaval , se adaugă
apa cu drojdia si se amestecă bine cu mâna.Dacă vi se pare ca a ieşit coca prea
tare să nu mai adăugaţi apă că este foarte bine aşa. Se acoperă castronul cu o
cârpă şi se lasă la dospit 3o minute.
După ce a crescut
un pic coca se formează chiflele şi se pun în tava unsă cu ulei şi tapetată cu
hârtie de copt.Mie mi-au ieşit 10 chifle.Caşcavalul care a rămas se amestecă cu
un ou şi se ung chiflele (eu am presărat pe unele chimen iar pe altele mac). Se
introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 minute sau
pană se rumenesc un pic chiflele.
Se pot servi ca aperitiv sau în loc de pâine la masă!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu