luni, 28 aprilie 2014

Chifle cu măsline, şuncă şi caşcaval


Cu siguranţă vă veţi impresiona musafirii cu aceste chifle ,copilul va fi super încântat iar dimineaţa în drum  spre locul de muncă pot înlocui cu succes  covrigii de la colt.

 
Ingrediente:
250 gr făină
½ cubuleţ  drojdie (12,5 gr)
½  cană apă
50 gr măsline
50 gr şuncă
100 gr caşcaval
un ou
un praf de sare
½ linguriţă zahăr

 
Mod  de preparare:
 
Se pune drojdia să se dizolve  în jumătate de cană de apă în care mai adăugăm un praf de sare şi zahărul,măslinele şi şunca se taie cubuleţe mici iar caşcavalul se dă pe răzătoarea mică.
Se pun într-un bol făina,măslinele,şunca şi jumătate din cantitatea de caşcaval , se adaugă apa cu drojdia si se amestecă bine cu mâna.Dacă vi se pare ca a ieşit coca prea tare să nu mai adăugaţi apă că este foarte bine aşa. Se acoperă castronul cu o cârpă şi se lasă la dospit 3o minute.



După ce a crescut un pic coca se formează chiflele şi se pun în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.Mie mi-au ieşit 10 chifle.Caşcavalul care a rămas se amestecă cu un ou şi se ung chiflele (eu am presărat pe unele chimen iar pe altele mac). Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 minute sau pană se rumenesc un pic chiflele.




Se pot servi ca aperitiv  sau  în loc de pâine la masă!
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu