duminică, 13 aprilie 2014

File de cod pane cu fulgi de porumb


       Pentru că astăzi s-a mâncat  peşte am pregătit file de cod pane iar când am prăjit peştele  în loc de pesmet am folosit fulgi de porumb.A ieşit minunat! S-a mâncat tot!
 
Ingrediente:
6oo gr file de cod
150 gr fulgi de porumb ( o pungă)
2 ouă
făină
sare
piper
ulei (pentru prăjit peştele)


Mod de preparare:
Se fărâmiţează fulgii de porumb într-un şerveţel apoi se spală peştele, se taie bucăţele şi se tamponează cu un şerveţel  fiecare bucăţică  pentru a absoarbe apa de pe el.






Se pregătesc 3 castronele: într-unul  se  pune făină  cu un  pic de sare şi un praf de piper,în altul se   pun cele 2 ouă care se bat  iar în al treilea se  pun  fulgi de porumb. Nu puneţi toţi fulgii de porumb odată pentru că se vor umezi şi nu se mai lipesc de peşte.

Se pune pe foc o  tigaie cu ulei  să se încingă şi ne pregătim de prăjit peştele. Se tăvălesc bucăţelele de peşte prin făină apoi prin ou iar la  sfârşit prin fulgii de porumb şi se pun în uleiul încins.Se ţin pe foc şi pe o parte şi pe cealaltă până devin aurii. Se scot din tigaie şi se pun pe un serveţel ca să mai absoarbă uleiul din ele.




Peştele este crocant şi delicios! Se serveşte cu lămâie şi o salată de orice fel!
 
 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu