Pentru că astăzi
s-a mâncat peşte am pregătit file de cod pane iar când am prăjit peştele în loc de pesmet am folosit fulgi de porumb.A
ieşit minunat! S-a mâncat tot!
Ingrediente:
6oo gr file de
cod
150 gr fulgi de porumb
( o pungă)
2 ouă
făină
sare
piper
ulei (pentru
prăjit peştele)
Mod de preparare:
Se fărâmiţează
fulgii de porumb într-un şerveţel apoi se spală peştele, se taie bucăţele şi se
tamponează cu un şerveţel fiecare
bucăţică pentru a absoarbe apa de pe el.
Se pregătesc 3 castronele: într-unul se pune făină cu un pic de sare şi un praf de piper,în altul se pun cele 2 ouă care se bat iar în al treilea se pun fulgi de porumb. Nu puneţi toţi fulgii de porumb odată pentru că se vor umezi şi nu se mai lipesc de peşte.
Se pune pe foc o tigaie cu ulei să se încingă şi ne pregătim de prăjit
peştele. Se tăvălesc bucăţelele de peşte prin făină apoi prin ou iar la sfârşit prin fulgii de porumb şi se pun în
uleiul încins.Se ţin pe foc şi pe o parte şi pe cealaltă până devin aurii. Se
scot din tigaie şi se pun pe un serveţel ca să mai absoarbă uleiul din ele.
Peştele este crocant şi delicios! Se serveşte cu lămâie şi o salată de orice fel!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu