marți, 29 aprilie 2014

Mini pizza

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sunt ideale pentru orice moment al zilei  fie că este mic dejun, prânz sau chiar cină. Prietenii veniţi în vizită vor fi plăcut surprinşi când le veţi servi alături de un pahar cu bere iar copii vor fi încântaţi să le devoreze şi să le împartă cu prietenii invitaţi la petrecerea zilei de naştere.
 
Ingrediente:
Pentru blat:
un cubuleţ  drojdie ( 25 gr )
500 gr făină
un praf de sare
o cană apă



Pentru umplutură:
300 gr kaiser
suc de roşii
frunzele de la o legătură ceapă verde
un ardei capia
câteva măsline
oregano
busuioc
 
Mod de preparare:


Se pune drojdia într-o cană cu apă să se dizolve.După ce s-a dizolvat se varsă cana într-un castron, se adaugă făina,  un praf de sare şi se formează  o cocă. Se încoca cu sucitorul  pe masa de lucru, se pune sosul de roşii peste foaie,oregano şi busuioc apoi se pun  kaiserul, ceapa, ardeiul şi măslinele.
 

 
 
Se răsuceşte foaia ca pe ruladă şi se taie feliuţe subţiri.






Se aşează feliile de pizza pe hartia de copt sau tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.După cele 20 minute se scoate tava din cuptor, se presară mozzarella sau caşcaval peste felii le de pizza şi se mai dă la cuptor pentru încă 10 minute. Din această compoziţie mi-au ieşit 15 bucăţi.




Vă doresc poftă bună!

Mini pizza sunt super bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu