Sunt ideale
pentru orice moment al zilei fie că este
mic dejun, prânz sau chiar cină. Prietenii veniţi în vizită vor fi plăcut
surprinşi când le veţi servi alături de un pahar cu bere iar copii vor fi
încântaţi să le devoreze şi să le împartă cu prietenii invitaţi la petrecerea
zilei de naştere.
Ingrediente:
Pentru blat:
un cubuleţ drojdie ( 25 gr )
500 gr făină
un praf de sare
o cană apă
Pentru umplutură:
300 gr kaiser
suc de roşii
frunzele de la o
legătură ceapă verde
un ardei capia
câteva măsline
oregano
busuioc
Mod de preparare:
Se
pune drojdia într-o cană cu apă să se dizolve.După ce s-a dizolvat se varsă
cana într-un castron, se adaugă făina, un
praf de sare şi se formează o cocă. Se
încoca cu sucitorul pe masa de lucru, se pune sosul de roşii
peste foaie,oregano şi busuioc apoi se pun kaiserul, ceapa, ardeiul şi măslinele.
Se
răsuceşte foaia ca pe ruladă şi se taie feliuţe subţiri.
Se aşează feliile
de pizza pe hartia de copt sau tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se
introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.După cele
20 minute se scoate tava din cuptor, se presară mozzarella sau caşcaval peste
felii le de pizza şi se mai dă la cuptor pentru încă 10 minute. Din această
compoziţie mi-au ieşit 15 bucăţi.
Vă doresc poftă bună!
Mini pizza sunt
super bune!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu