miercuri, 9 aprilie 2014

Vinete umplute cu carne de vită şi spanac



Ador gustul dar mai ales mirosul vinetelor!
Îmi place să le gătesc sub orice fomă:salată, zacuscă, la gratar, cu sos sau umplute.
Reţeta aceasta este preferata mea!
 
Ingrediente:
2 vinete potrivite
200 gr carne de vită sau mânzat
200 gr spanac (un castron )
3 linguri unt
o cană lapte
o lingură şi jumătate de făină
o mână parmezan
3 felii pâine
1 legătură pătrunjel
sare
piper
nucşoară
salvie


Mod de preparare:

Se spală vinetele şi se taie în jumătate pe lungime. Se scobesc şi se presară cu sare atât cele scobite cât şi miezul pe care l-am scos.
Se taie carnea cubuleţe mici şi se căleşte într-o lingură de unt  apoi se adaugă spanacul tocat, sare, piper, salvie şi la sfârşit miezul din scobitura vinetelor pe care deasemenea îl tocăm mărunt.


 
Se face un sos bechamel astfel: se pun pe foc într-o crăticioară 2 linguri de unt,se adaugă o lingură şi  jumătate de făină  apoi cana cu lapte .Se pune  sare, piper, un pic de nucşoară şi se lasă  dea în clocot.
Dacă este prea gros sosul  se mai adaugă puţin lapte.
Se amestecă sosul bechamel cu carnea şi spanacul călite şi se umplu vinetele.




Se taie coaja de la 3 felii de pâine iar miezul se macină  ca pentru pesmet.Se amestecă miezul de paine măcinat cu jumătate de legătură de pătrunjel tocat mărunt(eu am tocat patrunjelul odată cu miezul de pâine)şi se adaugă şi o mână de parmezan dat pe răzătoarea mică.Se presară compoziţia  deasupra vinetelor umplute. Se pun vinetele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi  se bagă  la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 minute( sau până se rumeneşte pesmetul de deasupra).




Mirosul este minunat!
Aşa arată scoase din cuptor:

După ce se scot din cuptor se pun pe farfurie ,se adaugă pătrunjel verde deasupra şi se servesc cu roşii proaspete.
Super,super gustoase!  Se pot servi atât la masa de prânz cât şi la cină!

Poftă  bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu