Ador gustul dar
mai ales mirosul vinetelor!
Îmi place să le gătesc sub orice
fomă:salată, zacuscă, la gratar, cu sos sau umplute.
Reţeta aceasta
este preferata mea!
Ingrediente:
2 vinete
potrivite
200 gr carne de
vită sau mânzat
200 gr spanac (un
castron )
3 linguri unt
o cană lapte
o lingură şi
jumătate de făină
o mână parmezan
3 felii pâine
1 legătură
pătrunjel
sare
piper
nucşoară
salvie
Mod de preparare:
Se spală vinetele
şi se taie în jumătate pe lungime. Se scobesc şi se presară cu sare atât cele
scobite cât şi miezul pe care l-am scos.
Se taie carnea
cubuleţe mici şi se căleşte într-o lingură de unt apoi se adaugă spanacul tocat, sare, piper, salvie şi la sfârşit miezul din scobitura vinetelor pe care deasemenea îl tocăm
mărunt.
Se face un sos
bechamel astfel: se pun pe foc într-o crăticioară 2 linguri de unt,se adaugă o
lingură şi jumătate de făină apoi cana cu lapte .Se pune sare, piper, un pic de nucşoară şi se lasă dea în clocot.
Dacă este prea
gros sosul se mai adaugă puţin lapte.
Se amestecă sosul
bechamel cu carnea şi spanacul călite şi se umplu vinetele.
Se taie coaja de la
3 felii de pâine iar miezul se macină ca
pentru pesmet.Se amestecă miezul de paine măcinat cu jumătate de legătură de
pătrunjel tocat mărunt(eu am tocat patrunjelul odată cu miezul de pâine)şi se
adaugă şi o mână de parmezan dat pe răzătoarea mică.Se presară compoziţia deasupra vinetelor umplute. Se pun vinetele
pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi
se bagă la cuptorul preîncălzit
la 180 de grade pentru 45 minute( sau până se rumeneşte pesmetul de deasupra).
Mirosul este
minunat!
Aşa arată scoase
din cuptor:
După ce se scot
din cuptor se pun pe farfurie ,se adaugă pătrunjel verde deasupra şi se servesc
cu roşii proaspete.
Super,super
gustoase! Se pot
servi atât la masa de prânz cât şi la cină!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu