Chifteluţele sunt aperitivul nelipsit de la orice masă festivă şi nu numai.Acum ceva timp am decis să încerc şi varianta la cuptor pentru că este mult mai sănătoasă , mai ales pentru copii.
Rezultatul a fost
unul mulţumitor iar de atunci numai aşa
fac chifteluţele.
Ingrediente:
500 gr carne
tocată ( eu am avut porc şi vită)
1 legătură ceapă
verde1 ardei capia roşu
1 morcov
2 ouă
2-3 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel
mărar ( eu am avut congelat )
sare
piper
susan
Mod de preparare:
Se toacă legumele
şi carnea , apoi se pun într-un castron unde se adaugă cele 2 ouă, sare şi
piper după gust.
Din compoziţia rezultată se fac biluţele care se rostogolesc prin susan. Mie mi-au ieşit 40 de chifteluţe.
Se pun în tava
tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi făină şi se bagă la cuptorul preîncălzit la 18o de
grade pentru 40 minute(20 minute pe o parte şi 20 minute pe cealaltă parte).
Încercaţi-le şi voi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu