Prepar aceste fursecuri ori de câte ori am poftă de ceva dulce şi nu vreau să stau mult timp în bucătărie.
Reţeta este una simplă şi nu aveţi cum să daţi greş cu ea.
Fursecurile sunt delicioase şi pot fi savurate de întreaga familie.
Ingrediente:
150 gr unt sau
margarină
100 gr zahăr brun
2 pliculeţe zahăr
vanilat
un ou
50 gr nucă
măcinată
150 gr fulgi ovăz
5 linguri cu vârf
de făină
100 gr fructe
confiate
un praf de sare
jumătate
linguriţă de praf de copt
jumătate linguriţă
de scorţişoară
Mod de preparare:
Se amestecă untul
cu zahărul brun şi zahărul vanilat până devine o pastă cremoasă apoi se adaugă oul
şi se mai amestecă puţin
Într-un castron
se pun împreună făina , praful de copt ,sarea
şi scorţişoara. Acestea se adaugă treptat
în amestecul de unt, zahăr şi ou.
În compoziţia
rezultată se pun fructele confiate,nucile iar la sfârşit fulgii de ovăz.
Când aţi terminat acoperiţi castronul cu o folie
şi daţi la frigider pentru o oră.
Între timp , se
tapetează tava cu hârtie de copt şi se
preîncălzeşte cuptorul la 180 de
grade.Scoateţi castronul din frigider,umeziţi
mâinile cu puţină apă şi începeti
să modelaţi fursecurile.Le puteţi pune şi cu linguriţa în tavă deoarece
ele se lasă la cuptor.
Introduceţi tava
în cuptor şi lăsaţi pentru 15 minute....până marginile devin aurii.
După ce le
scoateţi din cuptor mai lăsaţi fursecurile în tavă pentru încă 5 minute
deoarece ele sunt moi şi se pot sfărîma. În 5 minute ele se vor întări şi vor
putea fi puse pe un platou.
Încercaţi-le cu
încredere!
Nu veţi regreta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu