miercuri, 2 aprilie 2014

Fursecuri cu fulgi de ovăz




Prepar aceste fursecuri  ori de câte ori am poftă de ceva dulce şi nu vreau să stau mult timp în bucătărie.
Reţeta este una simplă şi nu aveţi cum să daţi greş cu ea.
Fursecurile sunt delicioase şi pot fi savurate de întreaga familie.

Ingrediente:
150 gr unt sau margarină
100 gr zahăr brun
2 pliculeţe zahăr vanilat
un ou
50 gr nucă măcinată
150 gr fulgi ovăz
5 linguri cu vârf de făină
100 gr fructe confiate
un praf de sare
jumătate linguriţă de praf de copt
jumătate linguriţă de scorţişoară


Mod de preparare:

Se amestecă untul cu zahărul brun şi zahărul vanilat până devine o pastă cremoasă apoi se adaugă oul şi se mai amestecă puţin
Într-un castron se pun împreună făina , praful de copt ,sarea şi scorţişoara. Acestea se  adaugă  treptat  în amestecul de unt, zahăr şi ou.


 
În compoziţia rezultată se pun fructele confiate,nucile iar la sfârşit fulgii de ovăz.
Când  aţi terminat acoperiţi castronul cu o folie şi daţi  la frigider pentru o oră.
 
Între timp , se tapetează  tava cu hârtie de copt şi se preîncălzeşte  cuptorul la 180 de grade.Scoateţi castronul din frigider,umeziţi  mâinile cu puţină apă şi începeti  să modelaţi fursecurile.Le puteţi pune şi cu linguriţa în tavă deoarece ele se lasă la cuptor.

Introduceţi tava în cuptor şi lăsaţi pentru 15 minute....până marginile devin aurii.

După ce le scoateţi din cuptor mai lăsaţi fursecurile în tavă pentru încă 5 minute deoarece ele sunt moi şi se pot sfărîma. În 5 minute ele se vor întări şi vor putea fi puse pe un platou.



 
Încercaţi-le cu încredere!
Nu veţi regreta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu