Anul acesta de
Sf.Gheorghe am pregătit muuulte feluri de prăjituri pentru a sărbători
onomastica fiului şi a soţului meu. Colegii soţului meu au savurat deliciile de pe platouri, la fel şi invitaţii
pe care i-am avut acasă.
Eu am fost foarte
încântată că am reuşit din prima să fac ruladă (nu mai făcusem niciodată).De
câte ori intenţionam să fac renunţam deoarece imi era frică de faptul că nu o
să pot să o rulez dar este foarte uşor şi rezultatul este unul spectaculos.
Ingrediente:
Pentru blat:
5 ouă
4 linguri zahăr
tos
5 linguri făină
2 pliculeţe zahăr
vanilat
un praf de sare
2 linguri apă
fierbinte
Pentru umplutură:
un borcan gem de
gutui (făcut de mine)
3 linguri cu vârf
de nucă măcinată
Pentru ornat:
100 gr ciocolată
50 gr unt
Mod de preparare:
Se separă
albuşurile de gălbenuşuri iar acestea
din urmă se amestecă bine cu praful de sare, zahărul tos şi cel vanilat până se obţine o
cremă spumoasă apoi se adaugă pe rând şi cele 2 linguri de apă fierbinte .
Albuşurile se bat
spumă şi se încorporează în ele, treptat, crema de gălbenuşuri apoi
făina cernută amestecând cu o paletă de jos în sus.
Se unge o tavă cu
ulei, se tapetează cu hârtie de copt ,
se toarnă compoziţia rezultată şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade
pentru 22-25 minute (până foaia devine aurie).
Când este
gata, se scoate blatul pe o altă hârtie
de copt şi se rulează cât este fierbinte.
După ce se
răceşte blatul rulat se unge cu
amestecul de gem şi nucă apoi se rulează la loc.
Eu am topit o
ciocolată cu lapte şi 50 de grame de unt
apoi cu o pensulă am glazurat rulada iar peste ciocolată am pus decor de
ciocolată.
Ca de obicei eu
am făcut cantitate dublă...2 rulade.
Ruladele mele au fost
un succes!
Am primit cuvinte
de laudă de la toţi cei care au gustat din ele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu